• [Verhaal/u]

  MissLexi schreef:
  Verhaal
  17 maart- schoolreis. Zo stond het in hun agenda's en daarom verzamelde het groepje vrienden zich om half zes op de speelplaats. Ter plekke moeten ze een paar opdrachten doen, maar nadien zijn ze vrij om te gaan en staan waar ze willen, op voorwaarde dat ze om zeven uur terug op de plek van afspraak zijn. Zo gezegd, zo gedaan. De opdrachten worden opgelost op de ene of andere manier en de tijd wordt gevonden om het dorpje wat te verkennen. Al gauw stootten ze op een oud boekenwinkeltje dat er wel gezellig uitziet.

  Binnenin worden ze begroet door een man van middelbare leeftijd, die wat vreemd overkomt, maar niet in een bedreigende manier. Ze hebben net op school het boek gelezen van Oscar Wilde en vinden in het winkeltje het dagboek van mr..Gray. Benieuwd openen ze het boek, want niemand had er ooit al van gehoord en merken dat ze het niet kunnen laten liggen. Het boek wordt gekocht, waarna iedereen zijn deel terugbetaald aan diegene die het gekocht heeft en er een volgorde van lezen afgesproken wordt.

  Wat zij echter niet weten, is dat de man sinds de dag dat hij de vondst gedaan heeft onder de vloek van zijn voorouder stond en er nu vanaf is. De vrienden zullen er echter niet zo makkelijk vanaf komen. Maar eerst: wat houdt de vloek in? De vloek houdt in dat je geen dag ouder wordt, maar ook dat je vanaf nu geobsedeerd bent door schoonheid, zowel innerlijke als uiterlijke. Als iemand lelijk is, maar een goede zangeres bv. zit de schoonheid vanbinnen. Stopt ze met zingen, verliest ze als het ware de schoonheid. Bij uiterlijke schoonheid is het dan bv. door een litteken, maar kan ook door plastische chirurgie zijn. Iedereen behoudt immers zijn of haar idee van schoonheid.

  De groep heeft twee keuzes: of de vloek proberen voor eeuwig kwijt te raken of de vloek te verspreiden. Er ontstaat algauw tweestrijd...is de mensheid verloren?

  Regels
  - Het liefst is er een evenwicht tussen meisjes en jongens.
  - Leeftijd is rond de 17/18 jaar, uitzondering 19/20 in geval dat je rol op zijn minst één keer is blijven zitten.
  - Ook graag letten dat niet iedereen aan de goede kant staat! De tweestrijd is een zeer belangrijk punt van het plot!!!
  - Probeer te letten op spelling en grammatica. Niemand is perfect, dat weten wij ook wel, maar het maakt het lezen gewoon aangenamer.
  - Zorg dat je actief bent! Een week niet posten = waarschuwing. Twee dagen nadien nog geen post= rol geschrapt en plaats vrij
  - Sluit niemand buiten.


  Karakterkaart:
  Naam:
  Leeftijd:
  Uiterlijk:
  Innerlijk:
  Goed/Slecht:
  Extra:

  [ topic verplaatst door een moderator ]


  Whoever has eyes to see and ears to hear will be persuaded that mortals can hide no secrets.

  Naam: Geoffrey Harrelson
  Leeftijd: 17
  Uiterlijk: Geoffrey
  Geoffrey heeft lichtbruin haar dat redelijk warrig is, alsof hij steeds net uit bed komt, terwijl hij meestal al een tijd wakker is. Maar hij vindt het gewoon goed zo. Verder heeft Geoffrey bruine ogen en is hij 1m88 groot, sterk, maar niet zo erg gespierd. Lichte baardgroei. Hij draagt vaak een T-shirt en spijkerbroek. En de dogtags van zijn broer.
  Innerlijk: Geoffrey is een expert te noemen in het bemiddelen en dit omdat zijn oudere broer, Keith, de neiging heeft hun jongere broer, Danny, op de kast te jagen. Danny heeft nogal een temperament en Keith beseft niet altijd even goed de gevolgen van zijn daden. En dus moet Geoffrey steeds weer alles oplossen, ook als ze geen ruzie hebben, maar beiden met de PS3 willen spelen. Verder is hij zeer kalm, maar als hij kwaad is, kan hij wel serieus uitvliegen. Ook heeft hij het niet zo graag als hij iets niet goed doet, falen, daar kan hij dan weer niet zo goed mee omgaan. Met verlies van iemand dan weer wel. Zoals de oudste thuis, Lucas, die in Irak gestorven is. Hij schreef het van zich af, speelde gitaar en ging sporten. Af en toe praatte hij er eens over. Danny had het er moeilijker mee, maar Geoffrey staat altijd klaar voor iedereen. Nou ja, soms heeft hij natuurlijk ook eens een slechte dag of vergeet hij eens iets.
  Goed/Slecht: Goed
  Extra:
  - speel gitaar en schrijft eigen nummers
  - favoriete sport: atletiek en voetbal
  - favo groepen: Linkin Park, Imagine Dragons
  - Hetero en single


  Whoever has eyes to see and ears to hear will be persuaded that mortals can hide no secrets.

  Ik snap niet precies wat je bedoelt met de inhoud van de vloek... Ik snap het vanaf het punt niet dat je gaat uitleggen hoe het met die schoonheid ineen hangt.


  Reading a good book is like taking a journey.

  Ik snap de vloek ook niet helemaal...


  Happy Birthday my Potter!

  In het boek had Dorian Gray een relatie met een actrice, die niet zo knap was, maar wel een goede actrice. Dus haar schoonheid was een innerlijke, gebaseerd op talent i.p.v. uiterlijk, oftewel gebaseerd op looks. Toen ze stopte met acteren, moest hij niets meer van haar hebben. In het boek werd het schilderij ouder en/of lelijker i.p.v. de persoon, hier ondergaat het boek de zonden.

  Zo beter?


  Whoever has eyes to see and ears to hear will be persuaded that mortals can hide no secrets.

  Ja, nu is het duidelijker. Maar dan snap ik niet wat er zo slecht is aan die vloek... Laat maar, ik zal wel weer een of andere blonde actie hebben of zo...


  Reading a good book is like taking a journey.

  Is het beter dan als het ook slaat op voorwerpen of acties, zoals bv. mensen die weigeren te eten omdat hun eten niet goed ligt? Of een slager die omdat het niet netjes gesneden is, veel vlees weggegooid.
  Die actrice pleegt zelfmoord omdat hij haar laat zitten...zijn dan mensen die niet meer belangrijk werk doen omdat ze zich niet vuil willen maken of een wonde oplopen, al is het maar een snee...


  Whoever has eyes to see and ears to hear will be persuaded that mortals can hide no secrets.

  Hebben de kinderen zelf de vloek dan ook, of stoppen/verspreiden ze hem alleen maar?


  Happy Birthday my Potter!

  Ze hebben de vloek ook.


  Whoever has eyes to see and ears to hear will be persuaded that mortals can hide no secrets.