• Ik heb even jullie hulp nodig.

  Hoe wisten jullie dat jullie een bril moesten?
  Ik bedoel, ik heb nu al een week dat ik hoofdpijn krijg als ik te lang in een boek kijk of te lang achter de computer zit (soms voel ik me wel eens misselijk erbij ook). Bij mijn linkeroog heb ik vooral het gevoel dat het zicht daar minder is dan aan mijn rechteroog (weet niet waarom ik dat gevoel heb ;s). Maar ook dekte ik een keer mijn rechteroog af en toen kon ik even met moeite van ver iets lezen op een doos, wat dan bij de rechterkant wel weer beter ging. Soms denk ik dat ik het mij gewoon verbeeld over het zicht en het slecht lezen van dat ene woordje toen op die doos, maar die hoofdpijn die steeds komt als ik te lang op een papier of in een boek kijk enz dat is toch niet normaal meer? Zou het echt aan mijn ogen liggen? Want een vriendin van me had hetzelfde en die moest ook een bril.

  [ bericht aangepast door 160917 op 15 maart 2013 - 22:54 ]


  16 - 09 - '17

  Ik had veel hoofdpijn en als ik bijvoorbeeld aan het lezen was of lang naar mijn ipod keek, duurde het even voor ik in de verte weer scherp kon zien. Toen ben ik maar voor de zekerheid langs de opticien gegaan en ja hoor: ik had een bril nodig.

  Ik zou gewoon even langs gaan als ik jou was (;

  Inderdaad de hoofdpijn. En het feit dat ik het schoolbord ineens niet meer kon lezen. ;p

  Gewoon eens langsgaan, inderdaad. Als je geen bril wilt zijn lenzen ook nog een optie.


  Reading a good book is like taking a journey.

  Ik kon veel dogen pas lezen vanaf vier meter afstand, kreeg veel hoofdpijn en kon meestal geen kleinen letters onderscheiden (vooral geen c en e's of f en t's) ook kon ik vaak als ik te lang las of wat dan ook, daarna even helemaal niet scherp zijn.

  Zo wist ik het. Maar als ik jou was zo ik wel even langs de opticien gaan. Het kan geen kwaad.


  We've lived in the shadows for far too long.

  Ik zag niks meer op het bord als ik achteraan zat. Veel te veel moeite met lezen dus...
  Maar even langsgaan kan nooit kwaad ^^


  Der Teufelskreis wird enger! Man muß dem Unheil wiedersteh'n. Die Schatten werden länger!

  Ik wil wel eens langsgaan, dat zei ik nog tegen mijn moeder, maar het lijkt alsof het haar ene oor in gaat en de andere weer uit ..
  Maar ik word dus ook serieus misselijk als ik echt zo hoofdpijn krijg ;s

  [ bericht aangepast door 160917 op 15 maart 2013 - 23:05 ]


  16 - 09 - '17

  Ik heb een bril vanaf mijn vierde. Het kan zijn dat je te weinig slaap hebt, waardoor je ogen extreem veel moeite gaan hebben met kijken en waardoor je erg snel last krijgt van hoofdpijn.
  Je bent 18 dus ga gewoon zelf een keer langs een Opticien en maak een afspraak voor een oogmeting. Dan weet je in ieder geval zeker waar je aan toe bent

  [ bericht aangepast door Blazerer op 15 maart 2013 - 23:44 ]


  If you want it dead: use fire. Is it not dead? Then you haven't used enough fire!

  Bij de schoolarts werd ontdekt dat ik een bril nodig had. Niet echt fijn. :'D
  Mja, ik draag nu al vier, bijna vijf, jaar lenzen. Al denk ik er wel serieus over na om nachtlenzen te nemen.


  "Well, well. Look who we've got here!"

  Ik kon de ondertiteling van de tv niet meer zien en bleek half blind te zijn. Nou ik zou als ik het zo lees gewoon naar een specialist gaan. Die kan je het meteen vertellen. Als je die bril dan op hebt gaat een wereld voor je open.In ieder geval bij mij. Ik heb nu toch al een tijdje lenzen.


  I still think of the guitar bible.

  Uhm, ik zag gewoon slecht. Heb mijn ogen op laten meten en daar kwam uit dat ik een bril of lenzen moest. De eerste paar jaar heb ik lenzen gehad, daarna werd ik lui en ben ik overgestapt naar een bril. ^^


  Bad decisions make good stories.

  Praelectio schreef:
  Inderdaad de hoofdpijn. En het feit dat ik het schoolbord ineens niet meer kon lezen. ;p

  Gewoon eens langsgaan, inderdaad. Als je geen bril wilt zijn lenzen ook nog een optie.


  "Fuck feelings, be a bitch" - Blair Waldorf

  Ik kon niet eens kleine letters lezen. Bij het proberen kreeg ik al erge hoofdpijn.


  "We will teach you how to make boys next door, out of assholes."

  Inderdaad zoals iedereen hier zegt hoofdpijn.
  dit komt bij mij omdat mijn ogen te erg hun best moeten doen zich scherp te stellen. en als mijn ogen dat niet doen, ik letterlijk de lettertjes over het papier zie dansen. daarbij kijk ik schuin tv, omdat dat voor mij ontspannender kijkt, heel raar.
  Alleen met bril zie ik nu verweg niet meer goed, dus het is voor mij heel irritant. Wat ik ook heb ik een blauw vel dat ik over mijn papier moet leggen. Dan leest het rustiger en zie ik er uit als een mafkees.(nerd)

  [ bericht aangepast door Styles op 16 maart 2013 - 10:48 ]


  ''yOu aLreaDy kNoW wHaT'S uP''

  Mijn ouders hadden door dat ik scheel keek als ik met mijn ogen heen en weer bewoog. Dat ze téveel moesten corrigeren. IK had ook een beetje last van hoofdpijn en werd sneller moe. Ik had het alleen zelf niet door dat het daardoor kwam (:
  Ik heb nu sinds een week mijn eerste bril


  Miep

  Als ik naar tv keek dan zag ik de ondertiteling wazig. En in de klas heb ik eigenlijk altijd vooraan gezeten dus... Maar ik ben toen gewoon eens met mijn moeder naar de opticien geweest om te testen (kan nooit kwaad toch?) en toen had ik blijkbaar -1. Maar ik had toen wel lenzen gepakt, maar ik merk het echt als ik ze niet in heb. Nu ben ik overgestapt op een bril en dat bevalt me prima. Dus als ik jou was, hup naar de opticien!

  [ bericht aangepast door Moulad op 16 maart 2013 - 15:59 ]

  Ik merkte het toen in achterin de klas werd geplaatst en ik moeite moest doen het bord te lezen.
  Nu heb ik al zo'n 4 jaar een bril, en ben sinds begin dit jaar met lenzen begonnen wat me eigenlijk best goed bevalt. Ik heb nu ondertussen -3 voor m'n bril, en -2.75 voor mijn lenzen aan beide ogen. Ze hadden voorspelt dat wanneer ik 15 ben, ik op -3 zit, maar dat zal waarschijnlijk meer worden(cat)


  “You yourself, as much as anybody in the entire universe, deserve your love and affection” - Buddha