• Okay well, ik zit al een tijdje met een idee in mijn hoofd dat ik oorspronkelijk in een verhaal wilde stoppen, maar omdat ik een faal ben met lange verhalen dacht ik; misschien dat een RPG wat is. Zo hebben anderen er ook nog plezier van. This is the idea, grofweg:


  Synopsis. Onder de façade van het normale gevangenisleven in de California State Prison gaan duistere praktijken schuil. Buiten het weten van het grote publiek om worden enkele selecte gevangenen uitgekozen om mee te doen aan een grootschalig vechttoernooi, georganiseerd door de beruchte directeur Jeffrey Connor. De prijs: hun vrijheid. De inzet? Hun leven.

  Ik heb eigenlijk meerdere verhaallijnen uitgedacht in dezelfde RPG. Het toernooi wordt basically door de directeur en enkele hoge piefen georganiseerd. De prijs: hun vrijheid. De inzet: hun leven*. De deelnemers betalen vooraf aan de voorronden een klein bedrag aan inschrijfgeld zodat men denkt: goh dat kost niet veel en ik kan er mijn vrijheid mee terug winnen. Hiermee verdient de gevangenis een deel van hun inkomsten.
  We hebben de gevangenisdirecteur - een corrupte ass die niets liever wil dan pure machtsexploitatie, een groep mannelijke deelnemers, een groep vrouwelijke deelnemers en de bewaarders. Elke groep heeft hun eigen rol zeg maar :]. Bij de start van de RPG zijn beide groepen gescheiden, maar na de voorrondes komen zij samen.

  Gamemaster. De spelleider die het verloop van het spel aangeeft. Dit is in een post bijvoorbeeld zo aangegeven: "Gamemaster: voorrondes starten vanaf nu. Gevangenen en directeur mogen zich naar de luchtplaats begeven."
  De directeur (M/V)wordt op zijn beurt onder de duim gehouden door een congreslid die we niet zien in de RPG (can change). En deze man of vrouw wil geld zien anders zal er een geheim van de directeur uitkomen waar hij/zij niet blij mee is. Omdat hij zo onder druk wordt gezet is hij niet al te vriendelijk tegen z'n personeel.
  De bewakers (M/V) zijn mensen die de keuze hadden tussen een schamel loon of een nog schamele uitkering (Amerika is daar niet zo vrijgevig in voor zover ik weet) en om die reden voeren zij vaak zonder mokken de klussen uit die de directeur hen opdraagt. Een van die klussen is het ronselen van deelnemers voor het jaarlijkse toernooi. Hier krijgen zij zelf bonusjes voor. Zwart allemaal, ofcourse . Maar omdat zij op hun beurt zo afgeknepen worden door de directeur reageren zij dat rechtstreeks af op de gevangenen, die vaak afgeperst en/of misbruikt worden. Er zijn gevallen van gedwongen prostitutie, verhandeling van drugs of iets anders in de ruil voor een goed woordje bij de directeur of de (loze) belofte van strafvermindering.
  De gevangenen (M/V)zelf zijn allen veroordeeld voor verschillende vergrijpen, zelf in te vullen. Vrouwen- en mannencomplexen zijn gescheiden tot en met de voorrondes. Na de voorrondes (dus de start van het echte toernooi) gaan de overgebleven deelnemers naar een ondergrondse strijdarena, een omgebouwde oude schuilkelder waar het echte toernooi plaatsvindt. Hier komen mannen en vrouwen voor het eerst samen.
  NPC's. Non-player-characters. Karakters die vrij te spelen zijn, bijvoorbeeld een scheidsrechter van het toernooi of tegenstanders in de voorrondes. Deze zijn vrij te spelen door de RPG'ers maar hebben wel een biografie. Zo voorkomen we dat Piet Jansen in een post vastzit voor moord en in de andere voor fraude XD.
  Leeftijd. Tussen 18 en 60.
  Fases. Er zijn verschillende fases in het verhaal die aangegeven worden door de spelleider. Dit even voor de organisatie and stuff XD. En tevens ook een manier om hopelijk te zorgen dat het verhaal niet vastloopt en een kop en een staart heeft.
  In de eerste fase krijgen we het dagelijkse gevangenisleven te zien + introductie van de characters en eventueel NPC's.
  De tweede fase omsluit basically de introductie van het toernooi en de voorrondes.
  In de derde fase komt het toernooi zelf voor.
  Einde. De winnaar van het toernooi mag het slot van de RPG bepalen in bepaalde zin, binnen de grens van wat enigszins realistisch is :'D.
  Vechtregels voor 't toernooi and stuff. Wordt nog uitgedacht. Once again, this is just an idea.
  Niveau spelers. Iedereen die het idee aanspreekt, het leuk vindt om een overtuigend karakter neer te zetten, het niet erg vindt dat z'n personage een paar klappen krijgt en/of eventueel overlijdt later in het verhaal en posts langer dan een paar regels wil schrijven.
  Rating. Mature/16+. Dit vanwege geweld, misbruik of mishandeling van jailbait, afpersing en uitbuiting en overige niet zo sjofele zaken.

  * Mensen die de voorrondes verliezen zullen niet meteen sterven. Not that it matters aangezien ik ervan uit ga dat de deelnemers de voorrondes doorkomen tenzij mensen een tijdelijke rol willen. Deelnemers kunnen er rekening mee houden dat wanneer zij verliezen, zij sterven of in leven gelaten worden, afhankelijk van hoe genadig hun tegenstander is. Uiteraard kan dit besproken worden onder elkaar in het OOC-topic. Maar goed, I'll get to that. Hierna kan men een nieuw character maken zodat zij niet uit de RPG gegooid worden, das ook weer zoiets XD. Dit moet ik wat beter uitdenken!


  Goed. Ik heb nog niet veel uitgedacht voor het toernooi zelf en er zijn nog wat gaten (het is nogal moeilijk om de juiste verhouding te vinden tussen vrijheid van de spelers en structuur zodat de boel niet doodloopt) butyeah, vinden mensen dit boeiend?
  Zo ja: awesum! Zo misschien: wat scheelt eraan? Wat zou je er extra in willen hebben ed? Give your comment. Zo nee: why?

  Okay I should be working now lol. Ben benieuwd of iemand dit wat aan lijkt:Y).

  - S.

  PS: Anguish meldt zich alvast aan als tweede spelleider, mocht dit doorgaan! Thank youu alvast!
  [ topic verplaatst door een moderator ]

  [ bericht aangepast door Salaryman op 25 maart 2013 - 13:52 ]


  I will beat your ass like a Cherokee drum

  Ugh nee. Dit is echt vreselijk. Blaas alles maar af, dit wordt niets. I hate it.(pirate)


  everything, in time

  Sjongejonge doe'k es een keer mien best! *awesome face*
  Maar tis inderdaad nog niet compleet.

  EDIT: RPG fases toegevoegd.

  [ bericht aangepast door Salaryman op 25 maart 2013 - 10:43 ]


  I will beat your ass like a Cherokee drum

  Dit lijkt awesome.


  Le Beau níest que la promesse du bonheur | Will you dance, dear Emma? | page 28

  Een geweldig idee, ja. Heel mooi uitgedacht ook.


  Your make-up is terrible

  Ik zou wel mee willen doen. Het ligt wel aan het maximum woorden though.


  26 - 02 - '16

  Thanks!
  @ Hierboven: Maximum? Well zolang je onder de 10000 blijft vind ik alles prima :'D.
  Minimum: ca 6 regels had ik in gedachten.


  I will beat your ass like a Cherokee drum

  Hashirama schreef:
  Thanks!
  @ Hierboven: Maximum? Well zolang je onder de 10000 blijft vind ik alles prima :'D.
  Minimum: ca 6 regels had ik in gedachten.


  Haha, oeps, minimum bedoelde ik. Maar 6 regels is prima haalbaar voor mij. So I'm in! c:


  26 - 02 - '16

  Oh, echt een heel leuk idee :3


  To the stars who listen ó and the dreams that are answered

  Het is mevrouw Anguish voor jou!(cop)


  everything, in time

  Awesome, I like it(nerd)


  Aan niets denken is ook denken.

  Super dat mensen 't alvast wat lijken! ^^
  Mijn oprechte excuses mevrouw Marleentje.
  Ik ben bezig een uitgebreidere handleiding te schrijven in storyvorm omdat het te veel is om in een topic te gooien. Maar bij dezen kan ik alvast verraden dat er plaats is voor een verklikker en je cash in de RPG kan verdienen XD.


  I will beat your ass like a Cherokee drum

  Hashirama schreef:
  Super dat mensen 't alvast wat lijken! ^^
  Mijn oprechte excuses mevrouw Marleentje.
  Ik ben bezig een uitgebreidere handleiding te schrijven in storyvorm omdat het te veel is om in een topic te gooien. Maar bij dezen kan ik alvast verraden dat er plaats is voor een verklikker en je cash in de RPG kan verdienen XD.


  Ik ben geen Marleentje meer!:CCCCCCCCCCCCCCCCCCCCC

  Het wordt echt awesome mensen, zeker meedoen. Voor de slimmeriken onder ons: geen echt geld. Sam is maar een arme student!


  everything, in time

  Lol indeed. Should be stufi payday by now, als 't al niet is geweest :'D. But anyway, als ik hier een rollentopic voor ga maken, komen er linkjes in naar een story met alle info cuz it's kinda... yeah uitgebreid zeg maar.


  I will beat your ass like a Cherokee drum

  Wordt er geschreven in het Engels of Nederlands?


  Le Beau níest que la promesse du bonheur | Will you dance, dear Emma? | page 28

  @ Hierboven: Als het aan mij ligt, zou je met alle liefde Engels mogen schrijven en dat is ook persoonlijk mijn voorkeur mocht ik kiezen tussen de twee, maar ik vrees dat er geen grote vraag naar is omdat ik het idee heb dat Engelse RPG's niet erg populair zijn. Nog niet althans. Daar komt bij dat ik een handleiding aan het schrijven ben die misschien voor sommigen dan niet meer te volgen is.
  Daarom hou ik het voorlopig op Nederlands, tenzij meerderen zeggen: Yo doe die shit in het Engels dan, das mie lijp jonge!


  I will beat your ass like a Cherokee drum