• Downton Abbey

  Downton Abbey is een reusachtig, statig huis, gelegen nabij het kleine plattelands dorpje Downton. Hoewel het landgoed al vele generaties de thuishaven is van de adellijke Crawleys, is het immers ook de plek waar de bedienden hun leven doorbrengen, met al hun grote dromen en kleine kantjes. Ook hun motieven blijken erg uiteenlopend. Terwijl sommigen de familie en levensstijl van Downton hondstrouw zijn, beschouwen anderen het landgoed als een tussenstadium naar een andere, betere betrekking of als een plaats waar je liefde of avontuur kunt vinden. Het enige verschil is dat zij zowat alle familiegeheimen kennen, terwijl de familie nauwelijks weet wat hen beroert. Ondanks de vaak heftige gevoelens die onder de oppervlakte borrelen, biedt Downton iedereen houvast. Het is een serene, rustgevende plaats waar ieder zijn plek heeft en kent. Een plaats die er, zo lijkt het althans, altijd zal zijn.

  bron

  Hoewel de eenentwintigste eeuw al goed en wel is aangebroken, lijkt het af en toe wel of in het kleine plattelandsdorpje Downton de tijd heeft stil gestaan. Er rijden natuurlijk wel auto’s en is het hele dorpje voorzien van stromend water, elektriciteit en een goede verbinding. Er zijn alleen al sinds het begin van de twintigste eeuw geen nieuwe huizen meer gebouwd, maar dat is juist wat dit dorpje zo leuk maakt, de nostalgie.
  Een groep bedienden werkt voor de Crawleys op Downton Abbey, het reusachtige, statige huis wat vlakbij dit kleine plattelandsdorpje ligt. De Crawleys zijn goede werkgevers, ze staan altijd klaar voor een praatje en zijn niet te streng, als je je werk goed doet.
  Het personeel wordt begeleid door de butler en de hoofdhuishoudster, die ook altijd aansprakelijk zijn als er iets mis gaat in het huis. Het personeel verblijft in een soort kelder, waar ook de keuken zich bevindt, waar het personeel eet, waar de kantoortjes van de butler en de hoofdhuishoudster zijn en waar de slaapkamers zijn. De bedienden maken lange dagen, ze moeten vroeg opstaan en kunnen pas gaan slapen als de Crawleys ook goed en wel naar bed zijn gegaan, maar gedurende de dag hebben ze genoeg vrije tijd om iets voor henzelf te doen.  REGELS:
  • Als je een week lang niet hebt gereageerd, zul je eerst een bericht van mij krijgen, reageer je hier binnen twee dagen NIET op, zal ik je zonder pardon uit het topic zetten. Dit zal ik doen zodat het topic niet te vol wordt en ik hoop dat hierdoor het topic een beetje zal blijven leven. Kan je om een bepaalde reden een tijdje niet reageren, wil ik dit graag horen. De reden van je afwezigheid hoef je dan niet perse te vertellen.
  • Geen berichten van één zinnetje. Het liefst graag minimaal twee regels per bericht. Weet je echt niets te verzinnen zal ik voor een aantal keer een bericht van één zin door de vingers zien, komt dit te vaak voor, zal ik je verzoeken langere berichten te plaatsen.
  • Elke schrijfwijze wordt getolereerd, mits het geen breezer-taal, msn-taal of iets anders dergelijks is natuurlijk.
  • Graag wel een beetje realistisch spelen, geen hevige romances al na één dag.
  • 16+ mag, maar graag onder een spoiler.
  • Nieuwe topics mogen alleen aangemaakt worden door mij en Mamo!  Er zijn een aantal rollen voor het personeel beschikbaar:

  - Schoonmakers/schoonmaaksters (1/2)
  - Kok/kokkin (2/2)
  - Keukenhulp (2/2)
  - Tuinman/tuinvrouw (1/2)
  - Reparateur (0/2)
  - Chauffeur (1/1)
  - Stalmeester (0/1)
  - Stalknecht (2/2)
  - Bediening (2/2)
  - Butler (1/1)
  - Hoofdhuishoudster (0/1)
  - De familie Crawley (4/4)

  Vanzelfsprekend zijn er ook een aantal rollen voor de Crawleys beschikbaar, alleen de kinderen van deze familie zullen gespeeld worden, tenzij iemand graag een personage van rond de 50 wilt spelen, dan mag je het melden! De ouders zijn overigens wel aanwezig in het huis, en je kunt ook met ze praten maar je zult dan wel zelf een antwoord moeten verzinnen en beschrijven.

  Het maximum is 22 personen, graag het aantal meisjes en jongens gelijk houden.
  Meisjes:
  - Darlene Monroe ~ Pom ~ Kokkin
  - Penelope “Pen” O’malley ~ Keukenhulp
  - Dawnelle Gyona Crawley ~ Cairde ~ Familielid
  - Reservering stalknecht ~ Pompeji
  - Ambrose Jennifer Crawley ~ beme ~ Familielid
  - Rae Clark ~ Tonto ~ Tuinvrouw
  - Hope Ashton Ryans ~ Visions ~ Schoonmaakster
  - Fio LaVaughn ~ ApexPredator ~ Bediening


  Jongens:
  - Alex Dusty ~ BUYTHESTARS ~ Keukenhulp
  - Ethan Thomas Crawley ~ Mamo ~ Familielid
  - Charles Buckett ~ Martenvilijn ~ Ober
  - Jake Green ~ Beme ~ Stalknecht
  - Joseph Daniel Crawley ~ Assassin ~ Familielid
  - Reservering bediening ~ Kynareth  Rollentopic:rollentopic


  Topic bij uitzondering door mij geopent.

  [ bericht aangepast door Debbaut op 13 aug 2013 - 19:10 ]


  You may not like her, but you can't deny, Rowling has got style.

  Amell -> Tonto Mijn topics


  [i]Help always come when people fight for right - Tonto [/i]

  Weet niet of ik iets kan posten.
  Omdat er iets foutliep als ik de binnenkant erop wou zetten =rollentopic


  You may not like her, but you can't deny, Rowling has got style.

  Heb je al een link in t rollen topic geplaatst?

  Iemand voor Rae


  [i]Help always come when people fight for right - Tonto [/i]

  Mijn topics alvast :')


  Everything is illuminated by the light of our past.

  Mijn topics

  BUYTHESTARS schreef:
  Mijn topics alvast :')


  Baby, when I know you're only sorry when you got caught,