• Liefste users,

  We wilden jullie graag eens meer inlichten over wat moderator zijn nu allemaal inhoudt. Want het is meer dan alleen maar wat rondhangen op het forum, meldingen behandelen en vragen beantwoorden. In dit topic krijg je daarom meer uitleg over welke taken we allemaal hebben. In principe komt het erop neer dat de algemene taak van een moderator op Quizlet is om de algemene orde en kwaliteit te bewaren. Daarbij proberen we Quizlet een zo leuk mogelijke plaats te maken voor alle users. De concrete taken, met uitleg, staan hieronder opgesomd. Veel leesplezier! =)

  Taken van de moderators:
  1. Meldingen

  Bijna overal op de website staat wel een meldknop. De meldknop dient om de moderators te melden dat je vermoed dat er iets tegen de regels gebeurd is. Deze meldingen komen in een algemeen meldingenscherm. Daar zal een moderator de melding ‘aannemen’ en verder afhandelen. Wanneer de melding wat ‘groter’ is dan bijvoorbeeld een kudovraag bestraffen, dan wordt er een modtopic aangemaakt in het modforum om in teamverband de melding verder af te handelen.
  Op de afbeelding zie je een overzicht van welke soort meldingen we binnenkrijgen. Op termijn komen er ook meldknoppen voor polls en gedichten. Voorlopig kun je deze via pb aan een moderator melden.


  2. Toezicht op het forum, creaties
  Aan de hand van meldingen en door zelf toezicht te houden, proberen we de kwaliteit van de creaties hoog te houden en het forum spamvrij. Daarvoor hebben we een aantal knopjes.
  Forum – topic:
  - We kunnen een topic sluiten. Een topic wordt niet zomaar gesloten en de reden staat daarom doorgaans ook in het topic.
  - We kunnen een sticky maken van een topic. Dit topic blijft in zijn subforum dan bovenaan de eerste pagina staan.
  - We kunnen een topic verplaatsen indien het in een verkeerd subforum staat.
  - We kunnen de titel aanpassen.
  - We kunnen een topic verwijderen, maar dit gebeurt niet zomaar. Enkel de topics van reclamebots worden verwijderd.
  - We kunnen een reactie modereren (voorlaatste knopje in de post zelf). Indien een reactie niet gepast is, je hulp nodig hebt in een post, … zullen wij je post modereren. Wanneer dit gedaan is, verschijnt er een melding onderaan jouw post.
  - We kunnen een reactie verwijderen. Dit gebeurt ook niet zomaar. We gebruiken deze knop doorgaans voor reacties van spambots of wanneer je perongeluk een dubbelpost hebt.

  Creaties (voorbeeld quiz):
  - We kunnen een titel aanpassen.
  - We kunnen de omschrijving aanpassen.
  - We kunnen de vragen van de quiz aanpassen.
  - We kunnen een creatie verwijderen of inactiveren. (Dit hangt van de ernst van de overtreden regels af)


  3. Vragen beantwoorden van users
  Via allerlei kanalen zijn wij bereikbaar voor vragen: gastenboekbericht, privébericht en via contact. Met veel plezier beantwoorden we jouw vragen of zoeken we iets voor je uit.


  4. Forummoderators
  Zo goed als ieder subforum heeft één of meerdere forummoderators. In principe wil dat zeggen dat deze moderators specifiek letten op dit subforum, maar in de praktijk helpt iedereen waar nodig.


  5. Nieuwsbrief
  Een team van 5 moderators staat in voor de nieuwsbrief. Zij proberen iedere week opnieuw nieuwsbriefitems bijeen te zoeken om er een leuke nieuwsbrief van te maken. Iedere zondag wordt de nieuwsbrief dan geactiveerd door Krull (Emma) en vanuit Rutgers naam wordt dan de nieuwsbrief per mail gestuurd en vind je de nieuwsbrief ook terug in het Nieuwsforum.
  Heb je nog leuke creaties voor in de nieuwsbrief? Post deze dan in dit topic.


  6. Quizlet twitter
  In samenwerking met enkele users werken marshmellow, Haerolin, Scorch en Mulleroni aan de Quizlet twitter. Er wordt hier geprobeerd om zoveel mogelijk leuke dingen over Quizlet te vertellen, leuke verhalen aan te raden of wordt er belangrijk nieuws medegedeeld.


  7. Stellingen
  Iedere zondag komt er een stelling van de week-topic online. De stelling van de week vind je ook terug op de homepage. Het team van moderators dat zich met deze taak bezig houdt, probeert zo goed mogelijke stellingen te vinden. Wanneer iemand een nieuwe stelling heeft, wordt er in het topic eerst nagekeken of de stelling wel goed is en of deze ooit al niet geweest is.
  De moderators die zich hiermee bezig houden: Haerolin en Scorch.


  8. Wedstrijden
  Om de kwaliteit te bevorderen en het percentage afgeronde wedstrijden te verhogen, zijn er een aantal moderators die op de wedstrijden toezien. Hun functie houdt onder andere in dat ze toestemmingen geven voor wedstrijdaanvragen en ze zijn daarbij ook het eerste aanspreekpunt voor vragen rond wedstrijden. Indien zij niet zeker zijn over een bepaald iets, wordt dit besproken op ons modforum. Hier vind je meer info.
  De moderators die zich hiermee bezig houden: Yoda, Camaro, Mulleroni, Scorch, Schreave en Teresa.


  9. Fakers
  Enkele moderators houden zich bezig met de taak fakers. Wanneer iemand verdacht wordt van faken, zullen zij een zaak openen.
  Onder faken verstaan wij:
  - Een foto plaatsen van iemand anders, zeggend dat jij dat bent.
  - Het aannemen van een identiteit van iemand anders (een account aanmaken waarop je je eigen identiteit niet prijs geeft mag wel, zolang je dan maar niet de identiteit van een ander aanneemt).
  - Het hebben van een geslachtspoppetje van het geslacht dat jijzelf niet hebt.
  - Liegen over zaken als zwangerschappen, ziektes, dood van een persoon, ongelukken etc.
  - Faken is bij de wet verboden en Quizlet kan hiermee serieus in de problemen komen.


  10. xOTM
  We hebben 5 verschillende xOTM wedstrijden: IOTM, SOTM, QOTM, POTM en COTM. Voor iedere wedstrijd staan er enkele moderators in die de wedstrijd in goede banen leiden. Zij zorgen ervoor dat er iedere maand een nieuw thema is, dat er een moderatorpoll beschikbaar is om op te stemmen en laten daarna weten wie de nieuwe winnaar van de maand is. Op zich lijkt het niet zo’n moeilijke opdracht, maar er komt meer bij te kijken dan je misschien denkt. We moeten ook iedere creatie nakijken, nalezen op zaken zoals plagiaat. Dat neemt best wat tijd in beslag. Ook checken we op het einde van de maand of er niet vals gespeeld is in de poll. Wanneer alles goed is gelopen en de winnaar bekend is, zal Krull alle 5 de winnaars de beloning doneren.
  Wie zijn deze moderators? Dat vind je steeds terug in de beginpost van het topic.


  11. SOTY
  De moderators en de crew die zich met deze taak bezig houden, zijn continu bezig met het aanpassen van de story, badges te maken en met vragen te beantwoorden. Wanneer er een nieuwe inzending is en men twijfelt over deze inzending, dan wordt dit besproken in het crewforum. Doorgaans worden ook de vragen in het topic op het crewforum besproken.
  Welke crew houdt zich daarmee bezig? Dat vind je steeds terug in de beginpost van het topic.


  12. RPG
  Deze moderators specialiseren zich in het RPG-forum. Zij proberen zo snel mogelijk te reageren op vragen en proberen het RPG-forum op orde te houden.
  De moderators die zich hiermee bezig houden zijn: Haerolin, Runner en Teresa.


  13. Viral van de dag
  Deze moderators zijn steeds op zoek naar leuke quizzen die potentieel hebben om viral van de dag te worden. De quiz moet aan veel voorwaarden voldoen en dat maakt de taak soms moeilijker. Achter de schermen vullen ze de quiz in een programma in en zo krijg je iedere dag een nieuwe Viral van de dag op je homepage te zien.
  Heb je zelf nog een suggestie? Aarzel dan niet en geef hem op in dit topic.
  De moderators die zich hiermee bezig houden zijn: Junns, Runner en Teresa.


  Hopelijk vonden jullie dit topic interessant en hebben jullie wat meer inzicht over wat ongeveer allemaal in het takenpakket van een moderator zit.

  Groetjes,
  Het moderatorteam


  I'm just a musical prostitute, my dear. - Freddie Mercury

  Dit is echt fijn en overzichtelijk, dankje:)


  Firm believer of all that is magic

  Interessant. Ook leuk om te zien welke knopjes er bij jullie dan extra staan en waar ^^


  Happy Birthday my Potter!

  Ah thanks, hier was ik best benieuwd naar!


  And don't forget, Elvendork! It's unisex!

  Fijne en duidelijke uitleg (:


  Zij zingen, nijgen naar elkaar en kussen, geenszins om liefde, maar om de sublieme momenten en het sentiment daartussen.

  "Er zijn geen meldingen! Goed werk!" :'D


  "She was fury, she was wrath, she was vengeance."

  Ah, dat is erg fijn! Bedankt. (:

  Leuk dat jullie dit gedaan hebben. Erg overzichtelijk. ^^
  En zo opgesomd ziet het er echt uit als een behoorlijke lijst. Maar goed dat jullie de taken verdelen. :'D


  "Just words." "But good words. That's where ideas begin." - Star Trek, The Wrath of Khan

  Konigsberg schreef:
  Fijne en duidelijke uitleg (:


  wilde gewoon een snackje

  Square schreef:
  Leuk dat jullie dit gedaan hebben. Erg overzichtelijk. ^^
  En zo opgesomd ziet het er echt uit als een behoorlijke lijst. Maar goed dat jullie de taken verdelen. :'D


  26 - 02 - '16

  Oh, dit vind ik echt een heel leuk topic! Ik ben altijd geïnteresseerd in wat er achter de schermen eigenlijk gebeurt, haha. Dankjewel voor je/jullie moeite voor het geven van al die informatie. Nu ik het zo zie, hebben moderators echt wel een druk Q-leven. :'D

  [ bericht aangepast door Offensive op 16 okt 2014 - 19:41 ]


  Am I in love with you or am I in love with the feeling?

  Dat was leuk om te lezen. Jullie mods hebben best wel veel taken te doen, gelukkig zijn jullie met velen en kan dit allemaal worden geregeld.


  If the compass breaks then follow your heart and I hope it leads you right back into my arms.

  is het erg als ik een foto van jeff the killer gebruik, en mezelf jeffrey noem?:O

  je weet wel, deze dude


  [ bericht aangepast door chonkychi op 16 okt 2014 - 20:10 ]

  Gezien ik een van de users was die graag meer openheid wilde, vind ik het heel tof dat jullie dit overzicht hebben gemaakt! Heel verduidelijkend. (:


  Every villain is a hero in his own mind.

  JeffreyWoods schreef:
  is het erg als ik een foto van jeff the killer gebruik, en mezelf jeffrey noem?:O

  je weet wel, deze dude
  Volgens mij niet, als je je niet werkelijk als hem voordoet. (Correct me if I'm wrong)


  Those who mind don't matter and those who matter don't mind.

  Cyrith schreef:
  Gezien ik een van de users was die graag meer openheid wilde, vind ik het heel tof dat jullie dit overzicht hebben gemaakt! Heel verduidelijkend. (:  Echt tof dit!

  Maar toch wil ik onbeleefd zijn en nog een vraag stellen.:Y)

  Wat houdt zo'n fakerstest eigenlijk in?(:


  You may not like her, but you can't deny, Rowling has got style.