• Jordaanse gevechtsvliegtuigen hebben een bommentapijt geworpen op doelwitten van IS in Syrië. De boodschap die het personeel van de luchtmacht op de projectielen had geschreven was niet mis te verstaan: "Voor jullie, de vijanden van de islam." De vergeldingsactie werd genoemd naar de vermoorde piloot Moaz al-Kasasbeh.

  Een video die werd vrijgegeven door het Jordaanse leger, toont hoe de gevechtsvliegtuigen met hun projectielen doelen van IS raken zoals een wapendepot en trainingskampen van jihadi's. Volgens de Jordaanse autoriteiten werden alle beoogde doelwitten vernietigd.

  Voor hun vertrek schreven de piloten en overig luchtmachtpersoneel met krijt boodschappen op de raketten. "We zullen jullie de hel tonen, vanwege de Jordaanse luchtmacht", stond er op een raket te lezen. Of nog: "Van een moedige Jordaanse vrouw voor jou Baghdadi". Voor het opstijgen hield een piloot een bericht vast: "Denk niet dat God zich er niet bewust van is van wat misdadigers allemaal uitspoken."

  Na hun missie in Syrië vlogen de gevechtsvliegtuigen als eerbetoon over het dorp van de vermoorde piloot. Een verklaring voorgelezen op de staatstelevisie luidde: "Dit is nog maar het begin en jullie zullen de Jordaniërs leren kennen."
  Bron: hln.be

  ==============================

  Eindelijk een land dat ook daadwerkelijk zwaar aanvalt als het wordt geraakt. Moesten alle landen zo reageren, dan was IS al lang met de grond gelijk gemaakt.


  You may not like her, but you can't deny, Rowling has got style.

  Hun verdiende loon, om eerlijk te zijn. Ook fijn dat ze die plekken aanvallen en niet zomaar ergens die bommen droppen.


  Your make-up is terrible

  Michonne schreef:
  Hun verdiende loon, om eerlijk te zijn. Ook fijn dat ze die plekken aanvallen en niet zomaar ergens die bommen droppen.


  26 - 02 - '16

  Bijna zo cool als dit:

  [ bericht aangepast door DrDashy op 6 feb 2015 - 20:05 ]


  quidquid excusatio prandium pro