• Ja, dat is dus eigenlijk hoe het liep..

  Ik ben van nature heel licht blond, maar ik wilde eens wat anders. Mijn moeder en ik langs de ETOS, geadviseerd voor de kleur caramel blond van syoss op olie basis, permanente verf! Ik vond dit super eng, want ik had nog nooit mijn haar geverfd en dus altijd blond geweest ben.

  De kleur vond ik prima, en nu 3 weken later ben ik er eigenlijk wel een beetje klaar mee. Ik heb geen zin om constant mijn uitgroei bij te kleuren en blond past toch eigenlijk beter bij me (en mijn kledingstijl)!

  Op internet opgezocht wat ik beter kon doen: oververven of ontkleuren (color remover), daar stond dat je beter je haar kon ontkleuren omdat opnieuw verven mogelijk niet mocht pakken of dat je eerste kleuring door je verf heen kon komen.

  Dus ik ben naar de kruidvat gefietst en heb daar een pakje color remover gehaald, en nu het volgende:
  Mijn haar is zeker een heel stuk lichter, richting mijn eigen haar kleur.. Maar ik ben hartstikke rood/rossig nu ;o!

  Het blijkt dus dat de rood kleur in de verf lastig 'uit' je haar te krijgen is met color remover..
  Dus wat nu?

  - Nog een keer color remover in mijn haar doen, in de hoop dat het rode nu wel weggaat (mag het maximaal maar 2x dun ivm dun haar)
  - Het verven in mijn eigen haarkleur in de hoop dat dat wat word.
  - Of heeft een van jullie nog een andere tip?

  Liefs

  Ah, color remover, niet ideaal...
  Als je van je haar houdt, mag je het niet zo kort op elkaar nog eens ontkleuren, want dan gaat het uitdrogen en stug worden en splitsen.
  Overkleuren lijkt me de enige andere optie, en gezien de korte tijdspanne, zou ik ook daar toch nog een weekje of twee mee wachten. Het is natuurlijk aan jou of je het nog kan aanzien, maar zelf zou ik toch nog even wachten voor je je haar daar opnieuw doorheen sleept.


  Everybody wants forever, I just want to burn up bright...

  Ik kleurde het meestal een tint donkerder dan mijn eigen haarkleur omdat het dan half aftrok en bijna op mn naturel leek en het zo niet opviel dat ik uitgroei had. Ik heb natuurlijk bruin haar, dus het probleem dat jij nu hebt, had ik niet. Ik heb geen idee wat je kan doen. Sorry. Sowieso zou ik wel even wachten, want al die producten in 1 keer op je haar, zal niet gezond en goed voor je haar zijn.


  Mirror, mirror on the wall, will there be glory if I fall?

  Het best kan je gewoon wachten tot het uitgegroeid is. Is het beste voor je haar.

  Ik kan me inderdaad ook niet voorstellen dat al die producten goed zijn voor mijn haar:$
  Maar, ik pak wel de producten die zo min mogelijk schadelijke stoffen bevatten, zoals verf op olie en niet op ammoniak en dat soort dingen!

  Alsnog is het eigenlijk nog steeds niet goed.


  Mirror, mirror on the wall, will there be glory if I fall?

  Je zou misschien zilvershampoo kunnen proberen. Dat neemt het rode wat weg. Zelf heb ik dit nog nooit gedaan (ik ben niet blond), maar een vriendin van mij wel. Bij haar werkte dit wel. Het duurt alleen wat langer.


  Whatever you do in life will be insignificant, but it's very important that you do it because nobody else will.

  Ik ben sowieso geen groot voorstander van ontkleuren, want dat is echt super slecht voor je haar. Je kan een askleur (asblond bijvoorbeeld) pakken om het rood iet wat te neutraliseren. Hebben ze bij mij toen ook gedaan. Maar ja, ik ben geen kapper.


  26 - 02 - '16

  Gewoon wachten of er een keer overheen verven met iets donkers. Als je het steeds gaat zitten ontkleuren wordt je haar alleen maar dunner en doder. Ik bleek mijn uitgroei altijd zodat ik het weer wit kan verven met het resultaat dat ik eigenlijk heel mijn haar nu af zou kunnen knippen.


  Dear Molly. Watching over Fred like you have been watching over Harry all these years. Love, Lily.

  Het beste kun je gewoon naar een kapper gaan en daar informeren wat je kan doen. Zij zijn de specialisten op haar gebied, helemaal bij twijfel.

  Je haar highlighten en uit laten groeien. Neem een highlight in je eigen kleur, doe deze vanaf de wortel (zo is de uitgroei minder lelijk) en wacht tot het uitgroeit. Dit is niet zo schadelijk voor je haar.


  Your make-up is terrible

  Grimlock schreef:
  Het beste kun je gewoon naar een kapper gaan en daar informeren wat je kan doen. Zij zijn de specialisten op het gebied van haar, helemaal bij twijfel.


  "Her heart was a secret garden, and the walls were very high."