• Al sinds klein meisje heb ik last van mijn maag/darmen. Dit is altijd afgeschoven op een spastische darm en ik heb er dan ook nooit echt iets voor gekregen.
  Over het algemeen heb ik altijd gewoon alles kunnen doen op de aantal momenten na wanneer ik huilend op de bank lag van de buikpijn.
  Het is alleen sinds een paar jaar heel erg geworden. Ik kan niet tegen koolzuur, ik durf het dan ook bijna niet te drinken en helemaal in combinatie met weinig slaap word ik er oprecht ziek van. Ik bespaar jullie de details maar ik krijg er zuur aanvallen van waardoor ik steeds een rottige eiersmaak in mijn mond krijg en uiteindelijk begin ik met kokhalzen en dat stopt dan de gehele dag niet. Hierdoor kan ik ook geen puur ei mee eten (als het ergens in verwerkt zit kan het wel) omdat mijn lichaam de smaak herkent als zuur waardoor ik daar ook het zuur van krijg.
  Het is nou zelfs allemaal zo erg dat steeds wanneer ik een feestje heb gehad, ik de volgende dag simpelwel echt ziek ben. Ik heb dan op dat feestje geen prik en geen alcohol gedronken.
  Ik begin dit echt zat te worden want ik wil ook gewoon ergens heen kunnen zonder bang te moeten zijn dat ik de volgende dag ziek op bed lig omdat mijn lichaam het allemaal niet aan kan. Ik ben er echt klaar mee.


  "Ignite, my love. Ignite."

  Ben je er al eens voor naar een dokter of specialist geweest? Misschien zijn er wat medicijnen die je maag tot rust kunnen brengen als het echt heel erg is? Of iets anders? Lijkt me heel rot.


  “Nothing like a nice tentacle-slap across the maw to set the tone for the week, eh? ”

  Misschien kan het ook je galblaas zijn? Ooit gedacht of er misschien daarop getest kan worden? Ik bleek jaren last te hebben van mijn galblaas en dacht steeds dat bet mijn maag was.

  I feel you. Ik heb ook spastische darm. Je moet er mee leren leven, hoe hard dit ook klinkt. Ik heb ook al veel onderzoeken laten doen, maar er is niet echt een behandeling tegen. Ik heb wel een hele tijd medicatie genomen voor mijn angsten (want ik durfde een tijd het huis niet meer uit) Medicatie die goed voor mij werkt is Buscopan tegen de krampen, Imodium (darmen) en Motilium (maag).


  En het moeilijkst is niet het communiceren van, maar het toegeven aan jezelf.