• Schrijfmentors

  Wat is het?
  Een schrijfmentor is iemand met wie je elke week op een afgesproken moment praat over hoe het met je verhaal gesteld staat. Jullie bespreken wat je allemaal die week gedaan hebt, hoeveel woorden je geschreven hebt of hoeveel vooruitgang je op een ander vlak hebt geboekt en eventueel hoe je je over je verhaal voelt op dat moment. Je mentor kan je feedback geven op je werkwijze en zal soms ook eens streng moeten zijn als je het schrijven maar wat hebt laten slingeren.
  Wil je je mentor ook graag het verhaal doorsturen, zodat je ook de inhoud kan bespreken? Geen probleem. Spreek samen af hoeveel dagen op voorhand je het zal doorsturen, zodat je mentor de tijd heeft het te lezen voor jullie gesprek. Hierbij zal het vooral over de inhoud gaan. Wil je echt feedback op je grammatica en andere theoretische dingen rond het schrijven, zijn de béta-readers nog steeds the place to go.
  Aan het einde van jullie 'sessie' stellen jullie samen een schrijfschema op voor de volgende week. Dat kan zeer uitgebreid (een schema waarop dag per dag aangeduid wordt hoeveel worden je zal schrijven) of wat losser (gewoon een aantal woorden dat je tegen het einde van de week af moet hebben). Dat beslissen jullie allemaal zelf. Doordat je een mentor hebt, die aan het einde van de week controleert of je je doel wel hebt gehaald, zal je je schrijfwerk minder snel verwaarlozen. Dit is misschien jouw kans om eindelijk eens een verhaal af te maken!
  Wat zijn de voordelen van een schrijfmentor?
  — Motivatie om je verhaal af te maken
  — Emotionele steun tijdens het schrijfproces. Iedereen is er op een bepaald moment wel even van overtuigd dat hun verhaal flut is of dat niemand het ooit zal willen lezen. Een mentor kan je helpen deze dip te overwinnen.
  — Je krijgt tips over het schrijfproces en/of de inhoud van je verhaal. (Voor tips over grammatica en andere feedback ben je nog steeds het best bij de béta-readers).
  — Een mentor kan je eventueel helpen weer wat leven in je verhaal te blazen als je even inspiratieloos bent.
  Ik wil graag een mentor — Invullijstje
  Dagen vrij: (Geef hier aan wanneer je tijd hebt om met je mentor af te spreken)
  Lezen?: (Wil je dat je mentor je verhaal ook leest?)
  Genre:
  Samenvatting:
  Wat verwacht je van je mentor?: (feedback op de inhoud, feedback op schrijftechnisch vlak, motivatie, wil je een strenge coach of een mildere,...)
  Bereikbaar via Facebook?:


  Ik wil mentor worden — Invullijstje
  Dagen vrij: (Geef hier aan wanneer je tijd hebt om af te spreken)
  Lezen?: (Ben je bereid om het verhaal te lezen?)
  Genres: (Genres die je interesseren. Een mentor kan maar beter een beetje geïnteresseerd zijn in het boek dat hij/zij helpt vormen)
  Voorbeeld schrijven: (Geef hier minimum 200 woorden, waaraan ik kan zien hoe je schrijft)
  Op welk vlak wil je helpen?: (feedback op de inhoud, feedback op schrijftechnisch vlak, motivatie, ben je eerder streng of mild...)
  Bereikbaar via Facebook?:  Regels
  — Wanneer je als mentor even afwezig zal zijn, geef je dat aan mij én aan degene die je coacht door. Er is dan de mogelijkheid om even iemand anders als mentor te krijgen of gewoon te wachten tot je mentor terug tijd heeft.
  — Het koppelen van de deelnemers aan een mentor zal via mij gebeuren, maar in samenspraak met de andere mentors. Ik zal een story openen waar ik alle mentors aan toevoeg, zodat we kunnen bespreken
  — Wanneer je meedoet aan dit project, moet je minstens 1 dag/moment in de week hebben waarop je vrij bent om af te spreken. Indien je liever maar om de twee weken werkt, vraag je dit apart aan in het topic en ik zal kijken wat er te regelen valt
  — Als je jezelf aanmeldt om mentor te worden, moet je er rekening mee houden dat je dit langer zal doen dan een maandje. Dit project wil ik graag lang laten overleven, dus denk goed na voor je je inschrijft
  — Ook de schrijvers moeten best even nadenken of ze bereid zijn hun verhaal echt volledig af te werken nu. Het zou zonde zijn als iemand zijn tijd in jou steekt en dit dan op niets uitdraait
  — De schrijvers hoeven hun afwezigheid enkel door te geven aan hun mentor
  — Mentors worden op geen enkele manier betaald. Het enige wat je kan krijgen, is dankbaarheid en vriendschap
  — Klikt het niet tussen schrijver en mentor? Stuur me een pb en samen zullen we het probleem uitwerken en eventueel een nieuwe mentor zoeken
  — Van de mentors verwacht ik dat ze toch een beetje ervaring hebben met schrijven. Daarom vraag ik ook een voorbeeldje te sturen van hoe je schrijft. Op die manier voorkom ik dat er mensen van een nog te laag niveau mentor worden. Daar valt immers weinig uit te leren voor de schrijvers. (Iedereen is onderaan begonnen, dus als je geweigerd wordt als mentor wil dat niet zeggen dat je niet goed genoeg bent. Blijven oefenen en misschien kan je later nog altijd in het project meestappen of doe mee als schrijver)
  — De wekelijkse afspraak kan in samenspraak met je mentor altijd verzet worden
  — Als je zelf een mentor bent, mag je je ook nog steeds aanmelden om zelf ook een mentor toegewezen te krijgen.
  — Ik zal tot 25 juni wachten op inschrijvingen voor ik schrijvers en mentors ga koppelen. Daarna kan je je nog steeds gewoon inschrijven.  [ bericht aangepast door Gibigianna op 6 juli 2016 - 14:52 ]


  “To live will be an awfully big adventure.”

  Oh, dit is zo'n wijs idee, maar ik denk niet dat ik hier tijd voor heb. Wel super, super nice!


  Moi, je t'offrirai des perles de pluie, venues de pays où il ne pleut pas

  Wat een leuk idee! Ik heb zelf genoeg aan mezelf wat schrijven betreft en heb waarschijnlijk niet genoeg tijd en commitment om mentor te zijn, maar ik vind het wel een heel goed initiatief!


  Un rêve peut mourir mais on n'enterre jamais l'avenir.

  DeDDDG3maaleenS schreef:
  Oh, dit is zo'n wijs idee, maar ik denk niet dat ik hier tijd voor heb. Wel super, super nice!

  Dankje ^^
  Aww, jammer. Als je liever om de 2 weken of langer zou werken als schrijver/mentor dan kan ik kijken of ik een andere schrijver/mentor vindt die dat ook ziet zitten. (;


  “To live will be an awfully big adventure.”

  Thymbraeus schreef:
  Wat een leuk idee! Ik heb zelf genoeg aan mezelf wat schrijven betreft en heb waarschijnlijk niet genoeg tijd en commitment om mentor te zijn, maar ik vind het wel een heel goed initiatief!

  Dankje ^^


  “To live will be an awfully big adventure.”

  Oeh, mentor lijkt me leuk. Zal zo het lijstje invullen (:


  Maflodder -> Rozenthee / "Would you like an adventure now, or shall we have tea first?"

  Bloodborne schreef:
  Oeh, mentor lijkt me leuk. Zal zo het lijstje invullen (:

  Yeey! Eerste co-mentor! ;3


  “To live will be an awfully big adventure.”

  Ik wil graag een mentor — Invullijstje
  Dagen vrij: wanneer geen school heb
  Lezen?: af en toe
  Genre: Fantasy,siecefiction
  Samenvatting: Ik wil verhaal van de samenvatting hier niet omdat niet wil dat andere niet lezen

  Wat een geweldig idee (:

  Dit is echt een leuk idee! Misschien dat ik wel mentor wil worden, maar ik zal er eens over na gaan denken. (:


  Take risks and conquer your fears.

  Mentor invullijstje
  Dagen vrij: In principe ben ik elke dag online en kan ik vaak tijd vrij maken.
  Lezen?: Sure (:
  Genres: Fantasy, thriller, drama, horror, actie, avontuur-... Ik vind eigenlijk alles leuk behalve 1D/JB Fanfictie
  Voorbeeld schrijven:

  Er waaide een stevige noordenwind over de binnenplaats. Kylis rilde en sloeg haar mantel van hermelijnvacht nog steviger om haarzelf heen. Op Silverfall was ze gewend geraakt aan de ijzige wind die via de zee over het eiland waaide maar hier op Winterfell had ze echte kou leren kennen. De eerste weken van haar verblijf had ze nauwelijks een voet buiten gezet en haar dienstmaagd, Minella, constant opgedragen om de haardvuren op te stoken. Rillend lag ze onder de dekens terwijl de kou tot diep in haar botten drong en haar spieren verlamde.
  Winterfell leek in niets op wat ze zich herinnerde uit haar jeugd, toen ze als klein meisje door de troonzaal rende met Eliar en Robb op haar hielen. De dood van Ned Stark liet diepe tekens achter in het Noorden. Het weer was somber en de takken van de bomen hingen lusteloos naar beneden. Waar er vroeger nog regelmatig gezang en het uitgelaten gegil van kinderen had geklonken, was het nu doodstil. De hele plek ademde een zwaar verdriet uit.

  Nu stond ze op de binnenplaats en keek recht in de blauwe ogen van haar verloofde. Robb Stark had wallen en diepe lijnen in zijn gezicht, het resultaat van te weinig slaap van de afgelopen weken. Toch torende hij breed gespierd boven haar uit en in zijn houding zag ze iets terug van de Eddard Stark uit haar herinnering.
  'Succes.' Ze gunde hem een halve glimlach terwijl ze zijn hand pakte. Hij voelde warm aan op haar koude huid. Robb pakte haar hand over en kuste hem teder.

  Op welk vlak wil je helpen?: Inhoud, schrijftechnisch, enz. Ik kan heel streng zijn maar niet zo dat je meteen wil stoppen met schrijven. Ik vind het belangrijk in een verhaal dat de zinnen lekker lopen zodat het fijn wegleest en ik let heel erg op je verhaal. Soms zal ik er misschien iets kleins uithalen waar je over moet nadenken, of ik leef me in in je karakters om te kijken of het wel logisch is wat ze doen.
  Bereikbaar op facebook?: In principe wel, al heb ik geen messenger op m'n telefoon dus de meeste communicatie is 's avonds.

  [ bericht aangepast door Rozenthee op 13 juni 2016 - 23:52 ]


  Maflodder -> Rozenthee / "Would you like an adventure now, or shall we have tea first?"

  Ah, ik steek al mijn energie al in de bèta-aanvragen, maar ik vind dit echt een ontzettend leuk initiatief. *O* Soms is een extra steuntje in de rug echt alles wat je nodig hebt als schrijver.


  She's imperfect but she tries

  MagicInOurHeart schreef:
  Ik wil graag een mentor — Invullijstje
  Dagen vrij: wanneer geen school heb
  Lezen?: af en toe
  Genre: Fantasy,siecefiction
  Samenvatting: Ik wil verhaal van de samenvatting hier niet omdat niet wil dat andere niet lezen

  Zaterdag en zondag bedoel je dan? Want om je te koppelen aan iemand is het handig om te weten of jullie op dezelfde dagen kunnen ^^


  “To live will be an awfully big adventure.”

  Mignon schreef:
  Ah, ik steek al mijn energie al in de bèta-aanvragen, maar ik vind dit echt een ontzettend leuk initiatief. *O* Soms is een extra steuntje in de rug echt alles wat je nodig hebt als schrijver.

  Dankje! En ja dat snap ik. Bèta zijn lijkt me ook hard werk.


  “To live will be an awfully big adventure.”

  Bloodborne schreef:
  Mentor invullijstje
  Dagen vrij: In principe ben ik elke dag online en kan ik vaak tijd vrij maken.
  Lezen?: Sure (:
  Genres: Fantasy, thriller, drama, horror, actie, avontuur-... Ik vind eigenlijk alles leuk behalve 1D/JB Fanfictie
  Voorbeeld schrijven:
  Er waaide een stevige noordenwind over de binnenplaats. Kylis rilde en sloeg haar mantel van hermelijnvacht nog steviger om haarzelf heen. Op Silverfall was ze gewend geraakt aan de ijzige wind die via de zee over het eiland waaide maar hier op Winterfell had ze echte kou leren kennen. De eerste weken van haar verblijf had ze nauwelijks een voet buiten gezet en haar dienstmaagd, Minella, constant opgedragen om de haardvuren op te stoken. Rillend lag ze onder de dekens terwijl de kou tot diep in haar botten drong en haar spieren verlamde.
  Winterfell leek in niets op wat ze zich herinnerde uit haar jeugd, toen ze als klein meisje door de troonzaal rende met Eliar en Robb op haar hielen. De dood van Ned Stark liet diepe tekens achter in het Noorden. Het weer was somber en de takken van de bomen hingen lusteloos naar beneden. Waar er vroeger nog regelmatig gezang en het uitgelaten gegil van kinderen had geklonken, was het nu doodstil. De hele plek ademde een zwaar verdriet uit.

  Nu stond ze op de binnenplaats en keek recht in de blauwe ogen van haar verloofde. Robb Stark had wallen en diepe lijnen in zijn gezicht, het resultaat van te weinig slaap van de afgelopen weken. Toch torende hij breed gespierd boven haar uit en in zijn houding zag ze iets terug van de Eddard Stark uit haar herinnering.
  'Succes.' Ze gunde hem een halve glimlach terwijl ze zijn hand pakte. Hij voelde warm aan op haar koude huid. Robb pakte haar hand over en kuste hem teder.

  Yeey, we hebben onze eerste mentor!! Welkom ^^
  Enkele dagen voor ik mentors aan schrijvers begin te koppelen, open ik een story en daar kunnen we dus gaan bespreken enzo. (;


  “To live will be an awfully big adventure.”

  Wat een leuk idee! (:
  En ook heel fijn dat er animo voor is. Ik denk er nog even over na, ik vind het zelf niet zo fijn om random iemand toegewezen te krijgen. c;


  Every villain is a hero in his own mind.
Add Your Banner Here