• Toestemming:
  Hoi Ada,

  Wow, dat was een hele boterham om te lezen. ^^ Maar het ziet er goed, dus je hebt toestemming om te beginnen! Vergeet niet dat een wedstrijd maximaal vier maanden mag duren en dat het topic na drie weken inactiviteit van jullie kant gesloten wordt. Veel plezier gewenst! (:

  Groetjes,
  Ledecky,
  Wedstrijdmod

  _Silence en ik (Ada) hebben besloten een wedstrijd te organiseren. Het is gebaseerd op de boekenserie van Cornelia Funke: Hart van Inkt (met als twee anderen delen Web van Inkt en Nacht van Inkt) en het verfilmde eerste deel: Inkheart. Het is geen enkel probleem als je de boeken of de film niet kent, dan kun je gewoon meedoen. Als je de boeken of film wel kent, heb je ook géén voordeel in deze wedstrijd. We zoeken 10 tot 20 enthousiaste deelnemers die bereid zijn tot het eind van de wedstrijd mee te schrijven (mocht je zover komen ^^) en dus genoeg tijd hebben. Natuurlijk begrijpen wij het als je tijdens de wedstrijd merkt dat het toch niks voor jou is, of dat je toch tijdgebrek hebt, maar denk wel even na voordat je je aanmeld. Hieronder vind je alle informatie die je (volgens mij) nodig hebt. Zo niet, stel gerust vragen aan één van ons.

  Twijfel je heel erg of je mee zal doen of niet?
  Als je het toch niet leuk vindt of inspiratieloos bent, kun je je altijd nog afmelden, dat is geen probleem. Dus je kunt gewoon op geven en later desnoods weer afmelden. Maar de keus is aan jou. (:

  (We hebben trouwens geen juryleden meer nodig)
  Waar deze wedstrijd over gaat:

  Ooit was er eens een oude schrijfster die haar boeken maar voor weinig geld verkocht, omdat niemand een exemplaar wou komen. Maar op een dag liep de vrouw een man tegen het lijf en de man ontdekte haar schrijfkunsten. Hij bood haar een hele, hele hoge geld prijs aan die zij in ontvangst kon nemen zodra hij het boek goed gekeurd had. Máár dan moest het boek wel perfect zijn. De vrouw schreef het begin van het verhaal adembenemend mooi, maar bij het plot liep ze vast. Er laaide al snel paniek bij haar op. Gelukkig ontdekte ze een man die mensen in en uit boeken en verhalen kon lezen. Ze nodigde een paar willekeurige mensen uit en de man las de mensen in haar verhaal. Nadat het gebeurt is (nu) moeten de mensen het plot van het verhaal schrijven, oftewel in het verhaal leven en de gevaren bestrijden. Wanneer het verhaal afgeschreven is, zullen de mensen terug kunnen keren naar de echte wereld


  Informatie opdrachten:


  Je gaat een karakter maken waaruit je al je opdrachten gaat schrijven. De opdrachten zullen gaan over dingen die je karakter beleefd in de echte of fictieve wereld.

  Je schrijf je helemaal in je eentje.Er zal wel één samenwerk opdracht in voorkomen.

  Hoeveel moet ik ongeveer schrijven?
  Bij elke opdracht zul je minimaal 1000 woorden moeten schrijven, het maximaal wordt per opdracht bepaald.

  Hoeveel tijd krijg ik voor een opdracht?
  10 dagen. Je kunt ook uitstel krijgen (4 dagen), maar alle informatie daarover vind je in het kopje Inleveren/Uitstel.
  De deadline van de eerste opdracht zal een maand duren i.v.m vakantieperiode.

  Waar vind ik opdrachten?
  Elke opdracht zal in het topic komen te staan en in de story waar je het beste een abonnee op kan nemen. Daar vind je ook de cijfers enzovoort.

  Hoeveel opdrachten zijn er?
  6. Eén oefenopdracht waarbij niemand afvalt, de andere vijf zullen wel echt zijn.
  (Ik ga hier uit van twintig deelnemers, hoeveel mensen er precies afvallen is afhankelijk van het aantal deelnemers die we opdat moment hebben. Dat houdt ook in dat als iemand uit de wedstrijd gestapt of geschopt is, er iemand minder zal afvallen. Nu lijkt het alsof er ontzettend veel mensen afvallen bij de rondes maar als je kijkt naar het aantal mensen die waarschijnlijk zullen stoppen valt het uiteindelijk heel erg mee).

  Opdracht 1:
  Mensen die afvallen: 0
  Mensen die nog in de wedstrijd zitten: 20

  Opdracht 2:
  Mensen die afvallen: 5
  Mensen die nog in de wedstrijd zitten: 15

  Opdracht 3:
  Mensen die afvallen: 5
  Mensen die nog in de wedstrijd zitten: 10

  Opdracht 4:
  Mensen die afvallen: 4
  Mensen die nog in de wedstrijd zitten: 6

  Opdracht 5:
  Mensen die afvallen: 3
  Mensen die nog in de wedstrijd zitten: 3

  Opdracht 6:
  Mensen die afvallen: 2
  Mensen die nog in de wedstrijd zitten: 1 (winnaar)  Inleveren/Uitstel:

  Inleveren:
  Als je je verhaal inlevert doe je dat sowieso via privébericht naar _Silence of naar mij (Ada) en als je de andere deelnemers ook wil laten lezen wat jij hebt ingeleverd, mag je het ook in het topic zetten. Waarom dan per se ook nog in privébericht naar _Silence of naar mij? Om het overzichtelijk te houden. Het wordt één grote chaos als we telkens elke bladzijde van het topic moeten zoeken naar ingeleverde verhalen. Daarbij komt ook nog, we zijn mensen en zien ook weleens wat over het hoofd. (;

  Uitstel:
  Je kunt voor elke opdracht (die 10 dagen zal duren) 4 dagen uitstel krijgen. Kan je een keer niet schrijven? Dan kun je één van de twee jokers in zetten:
  Joker 1: Geen inzending inleveren. (Geen punten aftrek. Kan maar één keer ingezet worden)
  Joker 2: Vakantie/Geen tijd. Deze joker kun je inzetten wanneer je voor een tijdje niet online kunt komen. Je kunt hier mee nog eens vier dagen extra dagen uitstel mee krijgen (afgezien van de vier dagen die je zonder de joker kunt krijgen). Mag maar één keer gebruikt worden.Geen punten aftrek.)

  Niets inleveren? Dan lig je uit de wedstrijd.  Vragen waar je mee zou kunnen zitten:

  Eventuele vragen en antwoorden:

  Wanneer krijg ik het cijfer van mijn opdracht?
  Nadat de dag van de deadline verstreken is (inclusief uitstel, als dat door iemand aangevraagd is) zal de volgende opdracht geactiveerd worden. _Silence en ik zullen ondertussen ons best doen de verhalen zo snel mogelijk te beoordelen en cijfers te geven.


  Mag ik nakijkhulp vragen?
  Als mede deelnemers, vrienden/kennissen/familieleden, bètareaders of wie dan ook willen helpen met het nakijken van je verhaal, dan is dat toegestaan. Maar alleen op het gebied van spelling, de verhaallijn zal je toch echt zelf moeten bedenken.


  Wat gebeurt er als ik een opdracht niet inlever en ik joker 1 niet heb ingezet?
  Dan zul je helaas uit de wedstrijd liggen. Het wordt namelijk chaos als we elke keer moeten wachten op iemands inzending die misschien nog komt en misschien niet.


  Waar vind ik die fictieve wereld waarin mijn karakter belandt dan?
  Die beschrijving zul je vinden bij de eerste opdracht ^^.
  Prijzen:

  Ja, er valt ook wat te winnen!
  De 1e plaats: 9 credits
  De 2e plaats: 4 credits
  De 3e plaats: 3 credtis  Regels:


  -De huisregels van Quizlet.
  -Geen plagiaat, als je dat pleegt zul je uit de wedstrijd liggen.
  -Je verhaal moet volledig in het ABN geschreven zijn.
  -Als je een joker wil of uitstel, laat het op tijd weten en niet één minuut van te voren.
  -Geef naamsveranderingen door, dit om de wedstrijd ordelijk te laten verlopen.
  -Zeg het gerust als je het niet met een opdracht eens bent, maar wij garanderen je niet dat we dat we de opdracht dan ook echt gaan veranderen.
  -Wees aardig voor elkaar, kraak elkaars werken niet af.
  -Houd je aan de regels.


  Inschrijven:


  Het verhaal ga je schrijven vanuit een karakter, hier het lijstje dat je daarvoor moet invullen:
  (Je mag er ook nog dingen bij zetten zoals ‘verleden’, maar dit moet je sowieso invullen)
  Naam:
  Leeftijd:
  Innerlijk:
  Uiterlijk:
  Mag met een foto, hoeft niet
  Perspectief en tijd: Schrijf je vanuit de ik-vorm, de derde persoon of hij/zij-vorm? En verleden of tegewoordige tijd?

  Een plaatsje resveren is toegestaan.
  Opdracht 1:
  Komt wanneer de wedstrijd start.
  De inschrijvingen zijn vanaf nu gesloten

  [ bericht aangepast door Effy_Stonem op 9 sep 2016 - 6:32 ]


  i wanna die with you once or twice.

  Even mijn topic om het vanavond tegoei door te lezen (dus nog geen geheel officiele aanmelding). Maar omfg, IK HOUD VAN DIE BOEKENSERIE!:9~


  You could be great, you know, it’s all here in your head, and Slytherin will help you on the way to greatness, no doubt

  Aan de ene kant heb ik best wel weer eens zin in een schrijfwedstrijd, aan de andere kant ben ik binnenkort voor twee weken wel (min of meer) volledig afwezig :/ Hebben jullie enig idee wanneer de eerste opdracht online komt en wat de deadline wordt voor de eerste opdracht? (:


  Un rêve peut mourir mais on n'enterre jamais l'avenir.

  Thymbraeus schreef:
  Aan de ene kant heb ik best wel weer eens zin in een schrijfwedstrijd, aan de andere kant ben ik binnenkort voor twee weken wel (min of meer) volledig afwezig :/ Hebben jullie enig idee wanneer de eerste opdracht online komt en wat de deadline wordt voor de eerste opdracht? (:

  Dat is afhankelijk van wanneer we genoeg deelnemers hebben (minstens 10). Mocht dat heel lang duren, dan kan ik het topic nog in de spot zetten in de hoop dat we genoeg deelnemers hebben. Maar we begrijpen dat het in de vakantieperiode enzovoorts, lastig is, dus we kunnen de deadline die normaal 10 dagen zal duren, veranderen naar langer, zodat het iedereen uitkomt. (:


  i wanna die with you once or twice.

  _Revolution hebben besloten dat de deadline van de eerste opdracht een maand zal duren i.v.m de vakantieperiode. De rest van de deadlines zullen 10 dagen duren, exclusief uitstel en/of jokers.


  i wanna die with you once or twice.

  Count me in!


  Don't walk. Run, you sheep, run.

  Sableye schreef:
  Count me in!

  Wil je een personage die uit de fictieve wereld in de echte belandt of een personage uit de echte wereld die in de fictieve wereld belandt?


  i wanna die with you once or twice.

  Oeh, dit lijkt me wel erg leuk!
  Is het erg als ik een eerder gecreëerd personage gebruik? Want ik zou sowieso graag een personage uit de echte wereld die in de fictieve wereld belandt hebben.


  Stenenlikker

  Ada schreef:
  (...)
  Wil je een personage die uit de fictieve wereld in de echte belandt of een personage uit de echte wereld die in de fictieve wereld belandt?

  Zit er veel verschil tussen en komen er extra dingen bij of maakt het niet zoveel uit wat je kiest? Dan zou ik graag bij het kopje fictieve wereld staan.

  [ bericht aangepast door Addams op 2 aug 2016 - 19:23 ]


  Don't walk. Run, you sheep, run.

  Sableye schreef:
  (...)
  Zit er veel verschil tussen en komen er extra dingen bij of maakt het niet zoveel uit wat je kiest?

  Eigenlijk zit er niet heel veel verschil tussen. Maar als je in de echte wereld belandt zul je moeten schrijven over de indrukken van auto's enzovoorts, terwijl in de fictieve wereld je meer dingen zult tegen komen als fantasie dingen. De opdrachten zullen ongeveer hetzelfde zijn, alleen het verschil zit hem in wat jij fijner vindt: Laat je je fantasie liever los gaan of houd je toch liever aan dingen die er al zijn.

  Ik hoop dat ik het een beetje goed uit heb gelegd zo (':


  i wanna die with you once or twice.

  Falquan schreef:
  Oeh, dit lijkt me wel erg leuk!
  Is het erg als ik een eerder gecreëerd personage gebruik? Want ik zou sowieso graag een personage uit de echte wereld die in de fictieve wereld belandt hebben.

  Nee, het is geen probleem. Als je personage maar volledig zelfbedacht is, dan is het goed. (: Zal ik je erbij zetten?


  i wanna die with you once or twice.

  Ada schreef:
  (...)
  Eigenlijk zit er niet heel veel verschil tussen. Maar als je in de echte wereld belandt zul je moeten schrijven over de indrukken van auto's enzovoorts, terwijl in de fictieve wereld je meer dingen zult tegen komen als fantasie dingen. De opdrachten zullen ongeveer hetzelfde zijn, alleen het verschil zit hem in wat jij fijner vindt: Laat je je fantasie liever los gaan of houd je toch liever aan dingen die er al zijn.

  Ik hoop dat ik het een beetje goed uit heb gelegd zo (':

  Hehe, ik had mijn vorige berichtje bijgewerkt. Zet me dan inderdaad bij fictieve wereld. Dat is beter voor mijn creativiteit.


  Don't walk. Run, you sheep, run.

  Ik ben echt heel hard aan het twijfelen om hieraan mee te doen D:


  Words are loaded pistols. Sometimes it's just better not to pull the trigger. | Vertrouwenspersoon

  Ada schreef:
  (...)
  Nee, het is geen probleem. Als je personage maar volledig zelfbedacht is, dan is het goed. (: Zal ik je erbij zetten?


  Is prima, dan post ik zo de character list :')


  Stenenlikker

  Voor de mensen die hem al kennen: Sorry, maar ik kan hem maar niet met rust laten :'D


  Naam: Rogier Brooks
  Leeftijd: 28
  Innerlijk: Rogier is een man die van avontuur en actie houdt, maar liever is hij niet te lang weg van huis, ook al is zijn huis niet meer zo veilig als het ooit was. Echt last van heimwee heeft hij niet, maar een verlangen naar zijn vertrouwde thuis zal hij altijd hebben. Hij heeft een beschermend karakter en een groot gevoel voor rechtvaardigheid. Zo helpt hij graag mensen en beschermt ze als dat nodig is. Echter zal in het spel dit één van zijn zwakheden zijn, samen met dat hij mensen liever geen kwaad doet als het niet nodig is. Toch heeft hij het geld nodig als hij het wilt overleven in de wereld. Hij is ook erg loyaal naar zijn familie en vrienden en zal hen nooit zomaar in de steek laten.
  Rogier heeft af en toe zijn gestoorde/idiote momenten, hij is dan erg onvoorspelbaar en kan dan vreemde dingen doen. Echter kunnen zijn acties dan meestal geen kwaad, al zal hij dan wel raar aangekeken worden door de mensen in de buurt die hem verder niet echt goed kennen. Hij kan soms ook wat bijdehand zijn naar anderen. Hij weet veel en wilt zijn kennis graag delen, al wordt dat niet door iedereen geapprecieerd. Hij is dan ook niet erg sociaal-handig, hij heeft de sociale zaken niet altijd even goed door. 
  Rogier is iemand die liever niet de leiding neemt, maar wel graag inbreng wilt hebben. Hij houd er dan ook niet van als anderen voor hem beslissen. Verder is hij redelijk geduldig. Hij is niet zo dol op wachten en kan dan erg onrustig worden, maar als hij iemand iets moet uitleggen, vindt hij het niet erg als de ander er even over doet om het te begrijpen.
  Uiterlijk: Rogier is 1.91 lang en slank gebouwd. Als je hem ziet, zou je ook echt zeggen dat hij lang is. Zijn ogen zijn helderblauw van kleur. 
  Hij heeft bruin, flink krullend haar, wat hij draagt tot op zijn schouders. Als hij actief bezig is, heeft hij het meestal in een staartje. Daarnaast als hij zijn haar zat is, draagt hij het ook vast. Hij heeft nog wel eens ruzie met zijn haar wat hem grote ergernissen kan opleveren. Echter is hij trots op zijn lange haar en hij is zeker niet van plan het af te knippen.
  Als hij wat lui is, laat hij nog wel eens een baard staan, maar meestal is hij netjes geschoren. 
  Qua kleding houdt hij het meestal simpel. Vooral in de winter is hij verzot op truien.
  Ik wil in de groep: Personage uit de echte wereld die belandt in de fictieve wereld.
  Respectief en tijd: Derde persoon, verleden tijd.

  [ bericht aangepast door Delahaye op 2 aug 2016 - 19:47 ]


  Stenenlikker

  Benevolence schreef:
  Ik ben echt heel hard aan het twijfelen om hieraan mee te doen D:


  We zouden het superleuk vinden als je meedoet(lol)


  i wanna vincent van gogh cry in a corner