• Pas geleden kreeg ik een mail binnen van de boekenwinkel bij ons in de buurt die me hierover informeerde.
  Een soort bal in het teken van boeken! Als hier animo voor is kunnen we er misschien een meeting van maken?
  Bron om onder andere tickets te reserveren ^^


  Literatour, een fijn programma voor Young Adult lezers. We vieren het genre met een heus YALBAL, waar je
  een Yalnighter en sterker nog een YA-Weekender van kunt maken. Waar je maar zin in hebt!


  16 SEPT: YALBAL

  TUINZAAL


  20.00 – 00.00 uur
  YALBAL – een YALnighter voor lezers

  Aan de vooravond van de Boekenweek voor jongeren, logo-yalbalLiteratour, een fijn programma voor Young Adult lezers. We vieren het genre met een heus YALBAL, waar je
  een Yalnighter en sterker nog een YA-Weekender van kunt maken. Waar je maar zin in hebt!

  Toegang: tickets voor het YALBAL zijn te koop voor € 7,50 en tickets voor YA Weekender (vrijdag én zaterdag) zijn te koop voor € 12,50 via Ticketscript.

  Het programma ziet er zo uit:

  Start met acht te gekke auteurs die de week erop door Nederland reizen vanwege Literatour. Özcan Akyol, Mano Bouzamour, Eva Burgers, Anne-Gine Goemans, Helen Vreeswijk, Mirjam Mous en Alex Boogers schuiven aan bij presentator Andrew Makkinga om te praten over hun nieuwe boeken en kijken welke scholen ze aandoen. Hoe vonden ze het zelf in de klas trouwens? Wie herinnert zich nog de leraar Nederlands? Dan hebben we hooggeëerd bezoek uit het buitenland, van de schrijfsters Laure Eve en Kass Morgan. Een Q&A waarbij je alles mag vragen.

  Ook reiken we de Dioraphte Literatour Prijs uit, de prijs voor het beste jongerenboek van het voorafgaande jaar. Vlammende prijzen in de categorieën vertaald en oorspronkelijk Nederlandstalig, plus een publieksprijs. De genomineerden, waaronder Koos Meinderts en Karolien Berkvens, doen een boekje open. Kortom, de mustreads voor het najaar. Daarna gaat de dj los en kan het bal beginnen. Maar ook silent disco in de leeshoek, een Harry Potter expositie in de Tolhuistuin Kamer, toffe foto’s maken in de photobooth, stemmen op je Belangrijkste Boek en een literair menu eten in het restaurant. En vergeet je goodiebag niet!

  In samenwerking met het ClinkNOORD hostel, dat achter de Tolhuistuin ligt, is er een arrangement voor de bezoekers om er te slapen. Wees er snel bij want de bedden zijn beperkt. Aanmelden via boekenparade@jaarvanhetboek.nl.

  Toegang: tickets voor het YALBAL zijn te koop voor €10,- en tickets voor YA Weekender (vrijdag én zaterdag) zijn te koop voor € 12,50 via Ticketscript.

  [ bericht aangepast door Virtues op 28 aug 2016 - 19:41 ]


  in love with the fictional characters, I'm sorry

  Ik snap nu niet waarom er eerst €7,50 staat en later €10.
  Maar dit lijkt me wel heel leuk.

  Klinkt leuk c:
  Waar is het? Want kan dat zo snel niet vinden


  To the stars who listen — and the dreams that are answered

  Velaris schreef:
  Klinkt leuk c:
  Waar is het? Want kan dat zo snel niet vinden

  Amsterdam, geloof ik


  in love with the fictional characters, I'm sorry