• Babyaapje lijkt op Harry Potter-tovenaar Voldemort

  In een dierentuin in het Britse Devon is via een keizersnede een prematuur aapje geboren dat grote gelijkenis vertoont met Voldemort: de aartvijand van tovenaarsleerling Harry Potter. De dierenartsen die de kleine primaat ter wereld brachten waren volgens Engelse media in shock toen de nog kale, zwartwitte franjeaap tevoorschijn kwam.
  Hoeveel dagen de eergisteren geboren Dark Lord-baby te vroeg geboren is, is niet helemaal duidelijk. Volgens dierenarts Jo Reynard, zo vertelt hij aan de Britse krant The Mirror, was een keizersnede noodzakelijk omdat de moederaap zich heel anders gedroeg dan gebruikelijk is bij hoogzwangere franjeapen. ,,Moeder Ivy was veel te rustig en at niet meer'', aldus Reynard, die vervolgens besloot het aapje met een keizersnede te halen. ,,De gezondheid van de moeder begon dramatisch te verslechteren en de baby - die al was ingedaald in het geboortekanaal - zou zonder ingrijpen van ons kunnen overlijden.''

  Kaal
  Hoewel de verzorgers dachten dat Ivy op de dag van de operatie was uitgerekend, bleek pas na de geboorte dat de babyaap veel jonger was dan gedacht. Het was wel levensvatbaar, maar nog vrijwel haarloos. En daarom leek het diertje op de gevreesde Harry Potter-tovenaar Voldemort. Het was de eerste keer in de Paignton Zoo in Devon dat een aap via een keizersnede werd geboren.

  De moederaap maakte het inmiddels weer goed en het babyaapje is door haar geaccepteerd. Wel worden de moeder en haar piepjonge kind de komende weken scherp in de gaten gehouden. 'Voldemortje' heeft inmiddels al een bescheiden vachtje ontwikkeld, waardoor hij niet meer lijkt op de tovenaar.


  De bron is ad.nl die het weer heeft van Mirror Weird News.

  So it begins...


  You could be great, you know, it’s all here in your head, and Slytherin will help you on the way to greatness, no doubt

  Naww, arm ding. :') Ik zie de gelijkenis wel!


  What would Emma do?

  Patholoog schreef:
  So it begins...  Three words, large enough to tip the world. I remember you.

  Patholoog schreef:
  So it begins...

  Hehe, precies wat ik dacht!


  Don't walk. Run, you sheep, run.

  Wat absurd dat de moederaap zich zo gedroeg als ze nog niet in het eindstadium van haar dracht zat.
  Ik hoop dat alles uiteindelijk goed komt met het kleine aapje.


  I'll lick the poison from right off your kiss