• Yo mede Q-ers

  Ik werk in het weekend in een fruitwinkel in mijn stad (het is echt heel fijn werk en ik doe het graag) als bijbaantje. Nu had ik vandaag een best een lastige klant waarbij het volgende gebeurde:

  Zij kocht fruit/groente aan 8,20 euro en betaalde met een briefje van 20 euro (zoals iedereen goed kan uitrekenen hoor ik dan 11,80 weer te geven). Ik gaf haar vervolgens het wisselgeld, waarop zij beweerde dat ze 50 euro had gegeven en ik 30 te weinig weer had gegeven, maar ik was en ben er nog steeds steevast van overtuigd dat ze degelijk met een briefje van 20 heeft betaald, aangezien ik echt wel het verschil zie tussen 20 en 50 xd

  Mijn collega's hebben toen mijn baas geroepen, terwijl ik vriendelijk zei dat ik echt heel zeker was dat ze met 20 had betaald en ik haar niet zomaar 30 extra kon geven, aangezien het woord tegen woord is. Mijn baas heeft het dan min of meer opgelost door te zeggen dat hij haar het geld niet kan geven, omdat ik zo overtuigd ben dat ze 20 gaf (we kunnen wederom niets bewijzen), maar hij gaat vanavond het geld natellen (zoals elke avond) en vergelijken met de kassa. Als het klopt, heb ik gelijk, maar moest er toevallig 30 euro te veel in de kassa zitten, zal hij haar opbellen en het geld alsnog geven. De vrouw is toen best pissed geworden en zei dat ze het echt niet vond kunnen dat ik haar te weinig geld had teruggegeven, aangezien er nu één briefje van 50 in haar portemonnee zat en ze nét naar de bank was geweest en er toen twee had afgehaald en ze het geld echt nog zo nodig had, omdat ze nog wilde winkelen.

  Anyway, ik ben nu aan het wachten tot mijn baas me terugbelt (vanavond pas) en ik weet of de kassa nu klopt of niet. Ik ben nog steeds overtuigd dat ik het juist heb gedaan, maar als iemand zoiets beweert, ga je ook aan jezelf twijfelen, natuurlijk. Laten we zeggen dat ik 99% zeker ben, haha. Daarbij heb ik ook echt geen rekenfout gemaakt of me vergist, aangezien het wisselgeld op 50 euro zo'n 41,80 zou moeten zijn (en je daarvoor helemaal geen briefje van 10 nodig hebt, zoals ik had genomen om weer te geven op 20, dus ik kan me halverwege niet vergist hebben). Er zijn dus twee opties (aangezien ik juist gerekend hebt): oftewel heb ik een slechte oog-denkcoördinatie of zo haha en heb ik 50 als 20 aanzien, wat me heel sterk lijkt, maar ja, ik ben ook maar een mens, oftewel heeft die vrouw me onterecht beschuldigd van diefstal of iets wat daar toch dicht tegen ligt.

  Mijn baas heeft wel het volle vertrouwen in me, net zoals mijn collega's, die me vertrouwen als ik zeg dat ik zeker ben dat het echt 20 euro was dat ze gaf (ik win hier niks mee, tenzij ik natuurlijk die dertig euro in mijn eigen zak steek, maar zo ben ik niet haha). Ze steunden me ook tijdens het 'debat', haha. Maar nu ben ik toch wel nieuwsgierig naar wat de kassa zegt. Ik zou het echt verschrikkelijk vinden moest ik alsnog een fout gemaakt hebben (niet dat ik mijn fout niet wil toegeven, maar omdat ik nu zo zeker ben dat ik het niet fout heb... :'))

  Anyway, heeft iemand dit al eens meegemaakt? Misschien niet als verkoper, maar misschien als klant?

  UPDATE

  Mijn baas heeft gebeld en er was een kassaverschil (nu voel ik me best rot hahhaa aangezien ik het echt echt echt niet begrijp) en ik me het niet herinner dat het 50 euro was.

  Nu zegt mijn baas dat het nog steeds geen bewijs is, want het kan op een ander moment fout gegaan zijn (iemand die geld uit de kassa genomen heeft om iets te kopen van nodige producten maar niet heeft opgeschreven of op een foute plaats heeft opgeschreven, oid). Hij gaat het geld naar de vrouw overstorten, maar wilt mij nog steeds geloven, wat ik ontzettend lief vind. We zouden gewoon camera's moeten hebben, want die hebben we niet :')

  Pooh ik weet eerlijk gezegd ook niet wat ik hiermee moet. Ik ben er eigenlijk nog steeds van overtuigd dat het niet zo was, en dit klinkt alsof ik mijn fout niet wil toegeven, maar het is nu gewoon zo... Ik heb echt zo'n dubbel gevoel hierbij.

  UPDATE

  Ik heb gevraagd naar het kassaverschil (hij heeft niet het precieze aantal gezegd), maar was duidelijk meer dan 30. Daarom is er dus nog steeds een onzekerheid. Ik vind dit best wel een rotte situatie, aangezien we er nog stééds niet over uit zijn. De klant heeft intussen haar 'gestolen geld' teruggekregen, en voor mijn baas is het dus opgelost (hij is niet kwaad op me of zo), maar ik voel me er gewoon nog steeds een beetje slecht bij. :'D

  [ bericht aangepast door Value op 25 juni 2017 - 22:53 ]


  i can swear, i can joke – i say what's on my mind if i drink if I smoke – i keep up with the guys

  Pfoeh, dat zou me echt stressvol lijken.


  Time is not your enemy. You are your own enemy, and you envy time because it moves on.

  Bah, vervelend, die vrouw. Het verschil tussen een briefje van 20 en 50 is nogal groot, zeker qua kleur en zo... Je hebt goed gehandeld, hoor, echt waar. Het is gewoon lastig en een foutje maken is menselijk, right?

  Ik heb het weleens meegemaakt bij IKEA, al loste ik dat vrij snel op, denk ik. Ik ben belabberd in hoofdrekenen maar wij konden gewoon aanslaan hoeveel geld er werd gegeven en hoeveel ik dan terug moest geven. Ik heb een keer wel te weinig geld gegeven, maar dat loste ik snel op door het resterende bedrag ook aan de desbetreffende klant te geven. Zij vonden het helemaal niet erg en reageerden gelukkig veel beter dan die vrouw bij jou. :') Maar serieus, bij IKEA betaalden ze ook vrolijk 2.000 euro contant, haha. rip.

  Anyways, I'm getting carried away: je hebt gewoon juist gehandeld en mocht jij fout zitten, want ik niet verwacht, is het menselijk. Je kan het niet echt bewijzen als iemand het ene zegt en de ander wat anders. Lagen er andere briefjes van 50 in de kassa?


  No, Eleanor. Once again, none of these philosophers is ever talking about masturbation.

  Damn – Dat is zwaar, hopelijk heeft je baas vanavond goed nieuws.

  Ik heb het zowel als klant als verkoper meegemaakt en in beide situaties was ik ervan overtuigd dat ik gelijk had. Ik moet zeggen dat ik het vervelender vond om als klant mee te maken, omdat het dan wel je geld is wat ineens is verdwenen en je tegenover drie (ik had er drie, haha) verkoopsters staat om jezelf te verdedigen. Nu heb ik al de sociale moed van een pinda dus de tranen zaten hoog, maar uiteindelijk zagen ze dat het een foutje was van de caissière (thank God).


  Oh wat vervelend! Ik hoop voor jou dat je gelijk hebt, want het is natuurlijk niet zo leuk om achteraf te horen te krijgen dat je een foutje hebt gemaakt.
  Ik ben benieuwd naar het telefoontje van je baas. (:


  Be you, bravely.

  Ik heb dit ook ooit gehad als caissière. Gelukkig was het snel opgelost omdat ik mezelf had aangeleerd om het geld naast de kassa te leggen terwijl ik het wisselgeld gaf. Zo kon ik dit soort situaties voorkomen gelukkig!


  Travel far enough, you'll meet yourself

  Dat is serieus al een van de redenen waarom ik kassawerk haat.


  16 - 09 - '17

  Aw Qing, wat vervelend! :<
  Ik ben ook benieuwd wat de kassa gaat uitwijzen, ik hoop dat het in jouw voordeel is. Maar daar ben ik 99% zeker van want je weet volgens mij heus zelf het beste wat je van de klant krijgt.


  but do you feel held by him? — does he feel like home to you? ( Anatomy » Midsommar )

  Oei, dat is wel echt vervelend. Al geloof ik wel dat jij gelijk hebt.
  Ik had ooit een keer vijftig euro tekort in mijn beurs, maar gelukkig geloofde mijn manager dat het gewoon een rekenfout was, en niet dat ik gestolen had (wat ik overigens niet zou doen). Maar goed, zoiets komt bij mij normaal nooit voor, dus ik was ook niet in de problemen. Hopelijk kan je baas inzien dat je niet gestolen hebt. Waarschijnlijk zien ze dan dat er dertig euro teveel in de kassa zit, en dat je hooguit wat verstrooid bent.


  You could be great, you know, it’s all here in your head, and Slytherin will help you on the way to greatness, no doubt

  Ik had laatst iemand die beweerde dat ik zijn moeder niet 31,30 aan wisselgeld terug had gegeven, terwijl ik (toen dan toch) zeker was dat ik het wel had gedaan. Je moet dan natuurlijk de manager erbij roepen, maar het was zo druk dat die met allerlei andere dingen bezig waren en die klant klonk zo dwingend en boos dat ik bang van hem werd lol.
        Ik heb hem dus maar het wisselgeld teruggegeven, omdat ik het niet meer wist (ik heb like 100 klanten, minstens, op een dag, dus ja lol). De rest van de middag kreeg ik dat voorgeval niet meer uit mijn hoofd en ergens blijft het ook in mijn achterhoofd rondspoken dat dat een manier was om extra geld te krijgen, maar goed. We'll never know.

  [ bericht aangepast door Amren op 24 juni 2017 - 17:49 ]


  The quickest way to a man's heart is through the fourth and fifth ribs.

  Die mevrouw was vast in war met wat ze in haar portemonnee hoorde te hebben zitten, vast al iets uitgegeven :'D

  Oh, zoiets is ook een soort scam. Bij de Mac hebben ze bij mij een keer een truc daarmee proberen uit te halen.
  Gaven me 50 euro voor een cheeseburger van 2,25. Zeiden kleiner te hebben dus ik gaf briefje van 50 terug (al op de kassa ingetikt dus dan zit je met wisselgeld. Hij geeft me 25 cent dus ik geef wisselgeld voor die 50 euro en vraag het briefje terug want ik had het briefje niet meer. En toen proberen te zeggen dat ik hem echt nog had, alleen had ik geen enkel briefje van 50 want ik had pas net kassa dus dat kon niet XD maar goed ook, want dat was dus een wisseltruc om met extra geld weg te gaan.
  Sowieso legde ik eigenlijk altijd nieuwe briefjes bovenop neer.

  [ bericht aangepast door Maheegan op 24 juni 2017 - 18:16 ]


  "Some day you will be old enough to start reading fairy tales again.” - C.S. Lewis

  Ik heb het nooit gehad, zover ik mij kan herinneren tenminste. Ik heb wel eens 10 dollar te veel teruggekregen bij een koffietentje, maar dat had ik toen gewoon aangegeven ipv er met 10 dollar extra vandoor te gaan.


  To the stars who listen — and the dreams that are answered

  DIt is zo vervelend aan klanten
  Mij is aangeleerd het geld wat ik van de klant krijg altijd nog uit de la te houden tot im het wisselgeld heb terug gegeven zodat als ze zeuren ik het makkelijk kan aantonen, misschien handig?


  To love another person is to see the face of God

  Oei....
  Al antwoord gehad?


  It finally happened - I'm slightly mad! ~ Queen

  Dat gebeurt bij mij op het werk heel vaak. Een briefje van 20 geven en zeggen dat ze 50 hebben gegeven. Meeste domme mensen willen gelijk 30 euro teruggeven, maar inderdaad; kassa laten tellen en dan komt eruit dat zij jou belazeren. Dat doet die vrouw ook, want anders zou ze echt wel kwader zijn geweest en zich niet had laten afwimpelen.


  Wie durft te verdwalen, zal nieuwe wegen vinden!

  Oh wat vervelend..
  Ik heb dit ook één keer gehad. Een vrouw begon mij toen uit te schelden dat ik te weinig has teruggegeven, terwijl ik niet eens degene was die haar had geholpen. Toen kwam mijn baas erbij, zij was degene die die vrouw had geholpen, en die keek mee in haze portemonnee en zag toen het briefje zitten waarvan de klant dacht dat ze die had gegeven als betaalmiddel. En toen volgde er een 1000 maal sorry. Heel apart was dat.


  ~ It's impossible to forget someone who gave you so much to remember ~