• Lieve users,

  Het is inmiddels alweer even geleden, maar in dit topic vroegen wij jullie destijds om feedback te geven omtrent het bèta-readen. We hebben alle suggesties en opmerkingen die jullie hebben gegeven uitvoerig besproken en middels dit topic willen we jullie graag een overzicht verschaffen van wat er met jullie suggesties gedaan is. Om het overzicht te bewaren, hebben we dit onderverdeeld in suggesties die zijn doorgevoerd of nog door te voeren zijn en overige suggesties. ^^

  Doorgevoerde of nog door te voeren suggesties
  1) Een PB in plaats van een e-mail
  Momenteel ontvangen jullie nog een e-mail wanneer een bèta-aanvraag door een van de bèta-readers wordt geaccepteerd. Voortaan is het echter de bedoeling dat dit (ook) via PB gebeurt, met de optie om het ontvangen van het bericht per e-mail uit te schakelen. Omdat wij dit helaas niet zelf kunnen bewerkstelligen, ligt deze suggestie momenteel bij Rutger en Tristan en is het dus nog even afwachten geblazen. Vanzelfsprekend zullen we jullie op de hoogte houden over de uitkomst hiervan. ^^

  2) Indicatie van de wachttijd
  Uit de suggesties bleek dat veel van jullie behoefte hebben aan een indicatie van de wachttijd als jullie een bèta-aanvraag doen. Het is daarom de bedoeling dat voortaan op de pagina 'Mijn bèta-aanvragen' het volgende overzicht komt te staan:
  Story: #
  Hoofdstuk: #
  Status van aanvraag: #
  Aantal open aanvragen voor jou: #
  Aantal open (deels) Engelse aanvragen voor jou: #


  Ook deze suggestie is doorgegeven aan Rutger en Tristan.

  3) Openbaar afwezigheidstopic
  Uit de feedback kwam naar voren dat een deel van jullie het fijn zou vinden om een openbaar afwezigheidstopic van de bèta's te hebben. In aanvulling op de wachttijdindicatie hebben wij daarom besloten om een openbaar afwezigheidstopic bij te houden, zodat voor jullie duidelijk is wanneer welke bèta-reader afwezig is. Dit afwezigheidstopic kun je hier vinden.

  4) Tips hoe users zelf hun hoofdstuk kunnen nakijken
  Een van de suggesties was dat het fijn zou zijn om tips te krijgen hoe jullie zelf je hoofdstuk kunnen nakijken. In de loop van de tijd hebben wij diverse keren feedback gegeven op verkiezingsteksten en tevens geformuleerd waarop gelet kan worden bij het commentaar geven op een verhaallijn. Omdat dit alles her en der verspreid staat op het forum of in onze Grammatica en Spelling story en we begrijpen dat dit niet heel praktisch is, hebben we om het overzicht te bewaren alles verzameld in één topic, dat hier te vinden is.

  Overige suggesties
  1) Korte uitleg nieuwe leden
  De gedachte achter deze suggestie was dat wij als bèta's een korte uitleg zouden geven over het bèta-readen bij nieuwe leden. Wij hebben besloten om hier niet meteen iets mee te doen, omdat de moderators zich hier tot op zekere hoogte al mee bezig houden. Zo staat in de nieuwe FAQ een stuk met informatie over de bèta's en dragen zij zorg voor een welkomstbericht aan nieuwe leden.

  2) Tijdelijke stop op het indienen van aanvragen
  De suggestie hield in dat er een tijdelijke stop zou komen op de mogelijkheid van het indienen van een bèta-aanvraag als de wachtlijst (te) lang zou worden. Wij hebben ervoor gekozen om hier niets mee te doen, aangezien dit in onze ogen uiteindelijk enkel maar voor langere wachttijden zal zorgen. Zelfs als de wachtlijst lang is, staat je hoofdstuk alvast in de wachtlijst en zou deze dus sneller aan de beurt zijn dan wanneer je in het geheel geen hoofdstuk kunt indienen.

  3) Hulp bij flapteksten en titels
  De suggestie hield in dat de bèta's users zouden helpen bij het maken van flapteksten en het verzinnen van titels. Wij hebben ervoor gekozen om hiervoor niets specifieks te doen. Als jullie willen dat een bèta-reader naar een flaptekst kijkt, dan kun je het beste de flaptekst in kwestie indienen als een reguliere bèta-aanvraag, waarna wij zoals gebruikelijk tips kunnen geven. Wat titels betreft, brainstormen wij eveneens graag mee, maar we zouden dit desondanks niet als een aparte taak van de bèta-readers willen zien. Hiervoor kun je dus het beste een topic aanmaken op het forum Promotie - Story Problemen.

  Wij hopen dat dit overzicht voldoende duidelijkheid biedt en dat dit alles aan jullie verwachtingen voldoet. Mochten jullie nog vragen hebben, dan staat het jullie natuurlijk vrij om deze in dit topic of via PB te stellen. Ook voor opmerkingen staan we altijd open! ^^

  Liefs,
  de bèta's


  [ topic verplaatst door een moderator ]


  Wij helpen met het schrijven van stories!

  Goed topic!


  oi, suzy

  Whooo bèta's! Er wordt hard gewerkt met dit mooie weer hahaha


  Normaal is het gemiddelde van alle afwijkingen

  Jullie zijn lekker bezig! *O*


  Every villain is a hero in his own mind.