• Sirens


  The old sailor said;
  'Beware of the mermaid,
  with their hair of rainbow, their eyes of indigo. ............................................................................
  They are but illustrious raptors,
  pretty and beastly.
  Damned souls from the underworld,
  predators of the sea.'

  Intro

  Springcoast / Heden

  Welkom in Springcoast, een klein en gezellig vissersstadje gelegen in de staat Washington, aan de prachtige Stille Oceaan. Springcoast telt niet al te veel inwoners, waardoor iedereen elkaar wel kent. Ondanks dat het maar een klein dorpje is, vind je er wel alle basics die je nodig hebt, zo is er onder andere een gemeentehuis, politiebureau, brandweer, school, crèche, lokale supermarkt, huisarts, apotheker, tankstation, restaurantje en uiteraard een kleine haven. Er is ook een maritiem onderzoekscentrum en een souvenirswinkeltje voor mogelijke toeristen. Voor bepaalde dingen zoals een bioscoop, groot ziekenhuis, universiteit, etc moet je echter wel naar nabijgelegen grotere steden rijden met de wagen. Je zou verwachten dat zo'n klein dorpje op de landkaart niet veel bijzonders te bieden heeft, maar toch heeft Springcoast iets wat andere dorpen niet hebben, iets waarvoor er soms toch wel eens toeristen langskomen in dit kleine stadje.

  Er doet zich namelijk een legende de ronde. Bij het oprichting van het dorpje, zo'n 150 jaar geleden, waren de eerste jaren nogal wat problemen. Schepen kwamen in de problemen, kwamen terecht tegen de kliffen en zonken. Honderden zeelui gingen samen mee ten onder. Mensen die gingen zwemmen in de zee raakten vermist en werden soms nooit meer teruggevonden. Men stak het op de moeilijke stromingen in het water en mogelijks waren er wel haaien op de loer? Althans, dat was wat men de mensen toen vertelden. De legende gaat echter rond dat het daar allemaal niets mee te maken zou hebben. Nee, al die problemen met schepen en zwemmers zouden veroorzaakt geweest zijn door zeemeerminnen. En daarbij moet je niet denken aan de lieve, schattige Ariel uit de Kleine Zeemeermin. Nee, zeemeerminnen zijn alles behalve lief en schattig. Oogverblindend knap, dat wel. Maar laat je niet misleiden door hun schoonheid, ze zijn meedogenloze jagers die schepen doen zinken en zeelui meesleuren de diepe oceaan in. Althans, dat zegt de legende toch. Maar dat is maar een verhaaltje, toch?
  Don't be misled by our divine beauty and empyrean singing. We're not creatures send by God.
  We lure you into the darkness, kill you without mercy. We're send by the Devil himself. .....................................................................................  About the sirens

  Sirens worden ook wel eens zeemeerminnen genoemd en zijn half mens, half vis. Hoewel ze vooral gekend zijn in vrouwelijke vorm, bestaan er ook mannelijke exemplaren van. Sirens zijn jagers, roofdieren. Als je dacht dat haaien de gevaarlijkste zeewezens waren, dan heb je het mis. De grote, witte haai is niets tegen deze snelle, meedogenloze wezens. Hun natuurlijk instinct is om te doden, zoals de mens het instinct heeft om te ademen. Het zijn wezens niet geschapen door God, maar door de Duivel. Gecreëerd om mensen mee te sleuren in de duisternis, slechte zielen een ticketje naar de Hel te bezorgen. Dat daar vaak ook onschuldige zielen tussen zitten die helemaal niet naar de Hel gaan, daar trekt de Duivel himself zich niets van aan. En de Sirens ook niet, gezien ze geen morele waarden kennen. Prooi is prooi, wat ze te pakken krijgen zullen ze de dieperik in sleuren ook.

  Uiterlijk

  In mermaid-vorm hebben ze een lange vissenstaart met schubben en verscheidene vinnen op. Ook op hun rug hebben ze een grote rugvin. Tussen hun vingers hebben ze vliezen en op hun zij kiewen, zoals een vis. Hun ogen zijn altijd felblauw, terwijl ze in menselijke vorm net elke normale kleur van ogen kunnen hebben. Hun haarkleur blijft wel hetzelfde en verder zien ze er in menselijke vorm erg normaal uit.

  Kennis

  Sirens hebben totaal geen notie van menselijke waarden en normen, het zijn roofdieren en handelen instinctief zoals dieren dat zouden doen. Ze maken geen onderscheid tussen goed en slecht en kennen geen menselijke emoties. Zelfs iemand die ze erg goed kennen van op het land, zouden ze in het water gewoon aanvallen uit instinct. Het is érg moeilijk voor een Siren om in mermaid-vorm iemand niet aan te vallen. Zelfs niet als deze persoon erg gekend en misschien wel een geliefde is op het land.

  Op het land, in menselijke vorm, kunnen de Sirens echter wel emoties leren kennen en goed van slecht gaan onderscheiden. Ze kunnen waarden aanleren en gaan denken en handelen als een echt persoon. Sirens zijn erg slim en leren enorm snel. Zo kunnen ze op enkele uren al een volledige basis van een taal onder de knie hebben, of bepaalde menselijke handelingen. Deze aangeleerde dingen blijven gekend, ook wanneer de Sirens weer een tijd in het water hebben doorgebracht. Aangeleerde kennis en vaardigheden, herinneringen en emoties etc blijven behouden wanneer de Siren weer terug op het land komt. In mermaid-vorm is dit echter allemaal onderdrukt en neemt het natuurlijke instinct weer over.

  Verblijf op het land

  Sirens kunnen niet oneindig lang op het land verblijven. Ze krijgen na een tijd last van ademhalingsproblemen en huiduitslag, dat slechts wegtrekt wanneer ze terug in het water zijn. Hoe lang het duurt voor ze hier last van krijgen en hoe ernstig, hangt er vanaf hoe lang ze al gewend zijn om op land te komen. Een Siren die voor het eerst aan land komt, zal het waarschijnlijk niet langer dan 24 uur volhouden zonder ernstige verschijnselen. Sirens die al verscheidene keren aan land gekomen zijn, kunnen het dan weer makkelijk enkele dagen volhouden. Toch zal elke Siren regelmatig terug de zee moeten opzoeken, voor hun eigen gezondheid.

  Het veranderen van mermaid-vorm naar menselijke vorm en omgekeerd is een pijnlijk proces voor de Siren. Het is geen lachertje en vergelijkbaar met het pijnlijke transformatieproces van een weerwolf. Het gaat echter om een kort proces en dus moet de Siren slechts enkele seconden (+- 10 sec) een intense pijn ondergaan. Sirens transformeren enkel in zeewater en zullen dus in menselijke vorm blijven in bijvoorbeeld zwembadwater. Aangezien Sirens in mermaid-vorm geen kleren dragen, komen ze ook zonder kleren aan land. Kleren die ze aanhebben tijdens hun transformatie naar mermaid zullen, al dan niet vernield, alleen achterblijven in het water.

  Andere weetjes

  - Sirens verouderen veel trager dan mensen, ze hebben dan ook een veel langere levensduur die wel kan oplopen tot 150 jaar.
  - Ze zijn enorm snel en sterk in het water, maar ook op het land zijn ze een stuk sterker dan een normaal persoon. Echter zijn ze in hun mermaid-vorm wel op hun best. Maar vergis je niet, in menselijke vorm kun je ook niet van hen winnen.
  - Sirens kunnen zeer pijnlijke en dodelijke verwondingen aanbrengen. Zelfs wanneer je kan ontkomen, ben je nog steeds in levensgevaar wanneer ze je verwond hebben. Het zijn grote, diepe wondes vergelijkbaar met haaienbeten en het lijkt erop dat er ook een soort gif gebruikt wordt, dat het genezingsproces haast volledig stillegt. Alsof het een combinatie is tussen een haaienbeet en een beet van een gifslang. De overlevingskans is zeer klein en het beste is eigenlijk om de patiënt zo snel mogelijk uit zijn lijden te verlossen.
  - Naast de dodelijkheid van hun verwondingen, blijkt hun DNA net helende effecten te hebben. Zo zouden verlamde dieren/personen terug kunnen lopen na toediening van Sirens' DNA. Deze kennis is echter top-secret en enkel gekend bij een select groepje mensen, die jagen op deze wezens voor wetenschappelijk onderzoek.
  She got horns like a devil,
  pointed at you.
  And there's nowhere to run from the fire she breathes. .....................................................................................


  Rules

  Om alles fijn te laten verlopen zijn er enkele regels, al neem ik aan dat het meeste vanzelfsprekend is:

  - Normale Q-regels
  - Enkel deelnemen wanneer je ook echt van plan bent te posten, toch graag minstens 1x per week
  - Onbeperkt aantal chars, maar zorg ervoor dat je ze allemaal kan onderhouden. Probeer met elke char wat actief te zijn, zodat het iets bijbrengt aan de rpg
  - Posts hebben minstens een lengte van 350 woorden, doe je best dit minimum te halen. Een keertje wat minder is uiteraard geen doodzonde
  - Er staat een maximum aantal op de sirens, aangezien de normale mensen in de meerderheid moeten blijven. Speel je een siren, dan moet je minstens 1 gewone char erbij nemen en deze ook actief spelen.
  It is natural for men to indulge in the illusions of hope.
  We are apt to shut our eyes against a painful truth, and listen to the song of that siren untill she allures us to our death.  Roles

  Springcoast is een klein vissersdorpje waar iedereen elkaar wel kent. Je kan er als mens een baan hebben die te maken heeft met de zee, zo kan je bv een visser zijn of werken in het maritiem onderzoekscentrum, waar je studies kunt uitvoeren naar het leven in de zee en zieke zeedieren kan opvangen en beter maken, om daarna weer vrij te laten. Natuurlijk zijn er ook baantjes die niets met de zee te maken hebben, zoals een verkoopster, bakker, apotheker, kleuterjuf, etc. Alle basic beroepen zijn er wel te vinden, maar denk erom dat er verder weinig te vinden is in het dorpje. Geen gespecialiseerde chirurgen, universiteitsprofessoren of advocaten etc. Indien je toch zo'n beroep wil, zul je dagelijks een heel eind moeten rijden naar de dichts bijzijnde, grotere stad. Weet je even niet goed welk beroep te kiezen, dan kun je eventueel eentje kiezen van deze:

  - Kassierster lokale supermarkt
  - Bakker / verkoopster bakkerij
  - Beenhouwer / verkoopster beenhouwer
  - Huisarts
  - Apotheker
  - Verkoopster souvenirwinkel
  - Bloemist
  - Onderzoekster/verzorgster zieke dieren bij maritiem onderzoekscentrum
  - Eigenaar viswinkel / visser
  - Garagist
  - Kapper


  We beginnen met slechts 3 sirens, aangezien het toch echt de bedoeling is dat mensen wel in de meerderheid zijn. Indien er veel mensen zouden komen, kan het zijn dat ik nog een extra plek, of plekken, bijmaak voor een siren. Indien de plekken voor sirens vol zijn, maar je toch interesse zou hebben in deze rol mag je dit altijd even melden. Als er dan nog een plekje vrij komt, krijg je voorrang op de rest die er nog niet om had gevraagd.

  Aangemelde rollen

  Humans 8/onbeperkt
  Archer Nelson - M - 31 - Chief Deputy - Internest - 1-1
  Romeo Scott - M - 29 - Onderzoeker Springcoast Maritime Centre - Internest - 1-1
  Gianna Brown - V - 25 - Barvrouw - Internest - 1-2
  Rhys Evans - M - 31 - Barman - lovelyreads - 1-2
  Juliette Nelson - V - 29 - Lerares basisschool - Tad - 1-2
  Angelina Reed - V - 25 - Schoonheidsspecialiste & masseuse - xKarolien - 1-2
  Justin Hobbs - M - 32 - Fitnesscoach & Klusjesman - xKarolien - 1-2
  Arabella Newman - V - 18 - ? - LittleRomana - 1-3


  Sirens 2/3
  Clarice Adams - V - 19 (50) - 'Studente' - xKarolien - 1-1
  Kyle Zilvers - M - 24 (43) - Siren - LittleRomana - 1-3
  Every town has a story, every tale has a believer.
  Beneath the surface, the truth is hiding under the skin. .....................................................................................  Join

  Je mag je lijstje(s) zo beknopt of gedetailleerd maken als je zelf wilt, daar laat ik jullie vrij in. Er zijn echter wel enkele zaken die erin moeten staan, dit zijn gewoon enkele basics:

  - Volledige naam
  - Leeftijd
  - Karakter (enkel de belangrijkste karaktertrekken in steekwoorden is ook voldoende)
  - Uiterlijk
  - Beroep


  Voor de sirens zijn er enkele extra dingen om te vermelden/mee rekening te houden:
  - Bij leeftijd mag je invullen wat de uiterlijke leeftijd is wanneer ze hun mensenvorm hebben. Eventueel mag je er ook bij vermelden hoe oud ze al zijn als zeemeermin.
  - Vermeld ook even wat de reden is dat je char aan land komt, is het bv. om op land ook te jagen of eerder omdat je char die vissenstaart maar niks vindt.
  - Hoe lang komt je char al aan land, maw. zijn ze al erg goed in 'mens' spelen of moeten ze nog allerlei dingen leren


  How magical it was, just to be a normal girl. .....................................................................................  ROLLENTOPIC - SPEELTOPIC - PRAATTOPIC

  [ bericht aangepast door xKarolien op 9 nov 2019 - 19:01 ]


  I needed to hate you to love me

  MT. ;D Ik zal eens even kijken of ik nog iets specifieks zoek of zo. (: Als iemand enige relaties wil met Archer, Romeo of Gianna hoor ik het wel.
  @lovelyreads, jij krijgt snel nog een reply op je gb! ;D


  • • •

  Fijn! ^^ Ik zal morgen even alles goed doorlezen en suggesties voorstellen, maar als iemand anders ideeën voor Jules heeft: be my guest.

  Wat ik eventueel zoek:
  - Ik vind het wellicht wel leuk als de man met wie Jules eenmalig is vreemdgegaan gewoon een gespeeld personage is, waar ze het voorheen en nu al helemaal niet meer goed mee kan vinden. Ligt een beetje aan hoe het in het verhaal past en of iemand dit ziet zitten.
  - Iemand die regelmatig aanschuift voor het avondeten/aan wie Jules vaak kliekjes meegeeft.
  - Een jonger personage voor wie Jules zich verantwoordelijk voelt en ietwat moederlijke gevoelens voor heeft.
  - Iemand bij wie ze eerlijk kan zijn over hoe een puinhoop haar leven momenteel is (goede vriend(in)).
  - Iemand die ook vaak op de ochtenden op het strand te vinden is en ze zo met regelmaat tegenkomt als ze hardloopt.


  She's imperfect but she tries

  Wat ik zoek voor Archer —
  » Een dame die misschien een oogje op hem heeft, en misschien eens een poging heeft gedaan een stapje verder te gaan na enkele drankjes teveel.
  » Iemand met wie hij soms jaagt.
  » Mannen met wie hij pokert / poolt.
  » Groepje vrienden, gemengde geslachten.
  » Familievriend van de Nelsons, die vaker over de vloer komt.
  » Ander idee? Laat maar horen. ^^
  Wat ik zoek voor Romeo —
  » Iemand die ook werkt met hem aan de feesten binnen de stad, en het organiseren van dingen erbinnen.
  » Een dame die hij wel ziet zitten, en wat waarschijnlijk ook wederzijds is.
  » Een siren die hij helpt, en die hij als een vriend(in) beschouwd misschien zelfs al.
  » Een van zijn exen, met wie hij eigenlijk nog wel goede vrienden is.
  » Iemand met wie hij recentelijk pas vrienden is geworden, misschien doordat hij diegene zijn laptop gerepareerd heeft.
  » Eén of twee vrienden.
  » Ander idee? Laat maar horen. ^^

  Wat ik zoek voor Gianna —
  » Enkele hookups, of in ieder geval ex-hookups.
  » Iemand met wie ze misschien al eventjes date.
  » Iemand met wie ze wel eens surft.
  » Iemand met wie ze wel eens hardloopt.
  » Een beste vriendin.
  » Een vriendengroep met wie ze vaak leuke dingen doet.
  » Ander idee? Laat maar horen. ^^


  • • •

  Internest schreef:

  Wat ik zoek voor Archer —
  » Een dame die misschien een oogje op hem heeft, en misschien eens een poging heeft gedaan een stapje verder te gaan na enkele drankjes teveel.
  » Iemand met wie hij soms jaagt.
  » Mannen met wie hij pokert / poolt.
  » Groepje vrienden, gemengde geslachten.
  » Familievriend van de Nelsons, die vaker over de vloer komt.
  » Ander idee? Laat maar horen. ^
  Wat ik zoek voor Romeo —
  » Iemand die ook werkt met hem aan de feesten binnen de stad, en het organiseren van dingen erbinnen.
  » Een dame die hij wel ziet zitten, en wat waarschijnlijk ook wederzijds is.
  » Een siren die hij helpt, en die hij als een vriend(in) beschouwd misschien zelfs al.
  » Een van zijn exen, met wie hij eigenlijk nog wel goede vrienden is.
  » Iemand met wie hij recentelijk pas vrienden is geworden, misschien doordat hij diegene zijn laptop gerepareerd heeft.
  » Eén of twee vrienden.
  » Ander idee? Laat maar horen. ^^

  Wat ik zoek voor Gianna —
  » Enkele hookups, of in ieder geval ex-hookups.
  » Iemand met wie ze misschien al eventjes date.
  » Iemand met wie ze wel eens surft.
  » Iemand met wie ze wel eens hardloopt.
  » Een beste vriendin.
  » Een vriendengroep met wie ze vaak leuke dingen doet.
  » Ander idee? Laat maar horen. ^^


  Voor Archer: Evt Justin als vriend/pokermaat/jaagbuddy/familievriend, Angelina zou niet vies zijn van wat flirten en evt meer als ze hem eens tegenkomt op een feestje ofso

  Voor Romeo: Clarice als siren? Justin als vriend, na reparatie van zijn laptop ofso? Angelina kan wel als crush of als ex eventueel

  Voor Gianna: Justin kan gerust als (ex)hookup evt. Misschien Angelina als beste vriendin, al sinds school ofso aangezien ze even oud zijn?


  I needed to hate you to love me

  xKarolien schreef:
  (...)

  Voor Archer: Evt Justin als vriend/pokermaat/jaagbuddy/familievriend, Angelina zou niet vies zijn van wat flirten en evt meer als ze hem eens tegenkomt op een feestje ofso

  Voor Romeo: Clarice als siren? Justin als vriend, na reparatie van zijn laptop ofso? Angelina kan wel als crush of als ex eventueel

  Voor Gianna: Justin kan gerust als (ex)hookup evt. Misschien Angelina als beste vriendin, al sinds school ofso aangezien ze even oud zijn?

  Ik zie Archer en Justin inderdaad wel vrienden zijn, evenals pokermaatje / jaagbuddy en familievriend. ^^ En als Angelina met hem zou flirten zou hij het niet echt erg vinden hehe.

  Sure, ik zie die twee wel een goede band hebben inderdaad. En Justin als vriend is ook goed, dat klinkt niet heel verkeerd. Voor Angelina zie ik ook wel voor me dat de twee vrienden zijn, en dat Romeo iets voor haar begint te voelen. ^^

  Voor Gianna vind ik beide ook wel goed. Ik heb nog niemand die haar wil daten, dus voor nu zou ik zeggen hookups, maar ik weet nog niet wat er gaat komen hehe. ;D En ook Gianna en Angelina zie ik wel beste vrienden zijn inderdaad. (: Precies, van school nog, dus dan kunnen ze best anders zijn, maar het laten werken. Sowieso is Gianna een schatje, dus die zal wel een goede vriendin zijn voor de redelijk gesloten Angelina, en gezien school is dat enkel makkelijker natuurlijk hehe.


  • • •

  Is er eigenlijk een specifieke beginsituatie? (:


  She's imperfect but she tries

  Tad schreef:
  Is er eigenlijk een specifieke beginsituatie? (:


  Daar had ik nog niet over nadacht eigelijk, oeps. Sorry, eerste rpg hier op het forum.
  Jullie hebben liever een echte beginsituatie dan? Iemand een suggestie voor iets specifieks?


  I needed to hate you to love me

  Ja, een beginsituatie zorgt ervoor dat we allemaal vanuit hetzelfde starten en het niet te chaotisch wordt.

  Ik dacht zelf: misschien dat er pas weer een lijk is aangespoeld in het dorp? Dit zorgt voor de nodige spanning en onrust onder de bewoners, waarop besloten is een soort kleine bijeenkomst te organiseren. Misschien dat Archer van de politie dat kan doen? Hij zal het niet hebben over Sirens, maar die geruchten rondom die legende kunnen wel onder de bewoners oplaaien.

  Ik weet niet of bovenstaande wat is hoor;)


  “Libraries were full of ideas—perhaps the most dangerous and powerful of all weapons.” - Throne of Glass